Pešić: Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome, imam neke druge planove

 Imam neke druge planove u životu, želim nešto drugo da radim. Nemam 57 nego 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome, izjavio je danas Svetislav Pešić o mogućnosti da u budućnosti nastavi da bude selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Pešić je prije 25 dana saopštio da više neće biti selektor Srbije. On je istakao da je svoju odluku donio još prije odlaska na Olimpijske igre.

"Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio u prethodne tri godine i to je ono što meni 'smeta" u mojoj definitivnoj odluci", rekao je Pešić za Sportklub.

Pešić je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Pešić je potvrdio da je razgovarao sa novim predsjednikom KSS Nebojšom Čovićem.

"Čoviću sam već rekao novi predsednik, novi tim, novi potpredsednici, sve novo, početak novog novog olimpijskog ciklusa, novi trener, novo sve. Ne bežim od toga da pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoć od mene treba. Ništa novo nemam da saopštim", zaključio je Pešić.

Glas Srpske

Tagovi: