„Lanacu“ još jedan milionski ugovor od UIO BiH

 Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dodijelila je kompaniji „Lanaco“ posao održavanja NCTS softvera vrijedan 4,5 miliona KM.

U pitanju je informatički sistem koji omogućava elektronsku razmjenu podataka između carinskih organa i privrednih subjekata.

U odluci o izboru najpovoljnije ponude za ovaj posao, a koju je potpisao direktor UIO BiH Zoran Tegeltija, je navedeno da se prihvata ponuda kompanije „Lanaco“ u iznosu od 4.499.960 KM sa PDV-om.

Prihvaćena ponuda, koja je ujedno bila i jedina dostavljena, je bila za 38 KM niža od sredstva predviđenih tenderom. Sa odabranim ponuđačem je predviđeno potpisivanje trogodišnjeg sporazuma za održavanje NCTS softvera.

Pročitaj više:  UIO daje 4,5 miliona KM za održavanje carinskog softvera

„Nakon otvarana ponuda, komisija je utvrdila da ponuda „Lanaca“  ispunjava sve zahtjeve koji su definisani tenderskom dokumentacijom. S obzirom na to da je ponuđač „Lanaco“  dostavio tehnički zadovoljavajuću ponudu, kao i da je njegova ponuda u okviru procijenjene vrijednosti nabavke, komisija daje preporuku direktoru UIO da se u otvorenom postupku za prikupljanje ponuda za vršenje usluga održavana NCTS-a najpovoljnijom ponudom ocijeni ponuda „Lanaca“ “, navedeno je u odluci o izboru najpovoljnije ponude.

Osim milionskog iznosa za održavanje NCTS-a, UIO BiH planira izdvojiti još oko dva miliona KM za nadogradnju ovog softvera.

Pročitaj više:  UIO pripremila još dva miliona KM za carinski softver

U toku je tender za dodjelu tog ugovora. Kada se i ta procedura završi ulaganje UIO BiH u ovaj softver će se popeti na oko 6,5 miliona KM.

Ovo nije jedini posao koji „Lanaco“ ima sa UIO BiH. Ove godine su dobili i ugovor vrijedan vrijedan milion i po maraka  za nadogradnju poreskog informacionog sistema, piše CAPITAL.ba.

Tagovi: