Začepio usta antivakserima: Rajčević objasnio zašto se novčić lijepi za ljudsko tijelo VIDEO

Jedan od glavnih “argumenata” teoretičara zavjere i protivnika vakcinacije protiv korone, jeste to da se metalni predmeti, poput kovanica ili kašika, poslije vakcinacije lijepe za ljudsko tijelo.

Zagovornicima ovakvih teorija to je “dokaz” da nam putem vakcina u organizam ubaciju čipove i tome slično.

Upravo ovom temom pozabavio se ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske, Srđan Rajčević.

On je u kratkom video klipu, koga je objavio na društvenim mrežama, zadao snažan udarac protivnicima vakcinacije. Rajčević je pokazao da se novčić zaista lijepi za ljudsko tijelo, ali na mjestu na koji niko nije primio vakcinu protiv korone – na podlakticu.

“Ovo naravno ima svoje naučno objašnjenje. Ono se zove Van der Valsova sila. U mojoj lijevoj ruci je takođe objašnjenje nauke i medicine šta je spas u vrijeme pandemije”, rekao je Rajčević, pokazujući bedž sa porukom da se vakcinišemo.

Objašnjenje Van der Valsove sile može da se pronađe u stručnoj literaturi, ali i jednostavnim pretreaživanjem na internetu. To su slabo privlačne sile između dviju molekula, koje se javljaju zbog interakcije električnih dipola. Mogu dovesti do stvaranja stabilnih, ali slabo povezanih dimernih molekula ili grupa.

 

#VakcinisimoSe, јер само тако чувамо себе и друге!

Posted by Срђан Рајчевић - Srdjan Rajcevic on Wednesday, July 21, 2021