U Srpskoj zaraženo 14 osoba, preminuo jedan pacijent

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 93 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 14 osoba.

Radi se o sedam muškaraca i sedam žena od kojih je jedno mlađe, sedam srednje i šest starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, prijavljeno je devet osoba iz Banje Luke, po dvije iz Bijeljine i Istočne Ilidže i jedna iz Mrkonjić Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.027 sučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.582 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 447.617 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 92, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 65, a u ostalim bolnicama 27. Na respiratoru su tri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).

glassrpske.com