Stanovnici Ulice Ive Andrića grijanje imali samo jedan dan

Od početka sezone grijanja samo jedan dan su radijatori bili topli. Stalno je nešto u kvaru. Stalno kopaju, donose, odnose, popravljaju. Ne razumijem kako ne mogu mjesec dana prije početka sezone da puste hladnu vodu i da vide gdje su problemi i da to otklone na vrijeme.

Ovo za naš portal kaže jedan stanovnik Ulice Ive Andrića koji već nedjeljama nemaju grijanje. Naša ekipa je bila na terenu i zatekla je radnike „Eko toplana“ kako i danas kopaju i popravljaju cijevi.

- Prije petnaestak dana smo imali i poplavu u podstanici. Komšija je zvao toplanu milion puta. Na kraju je zvao vatrogasce. Plaćamo grijanje cijeli godine, a na kraju se u po sezone grijemo na struju. I nikome ništa – kazao je sagovornik našeg portala.

Portal mojabanjaluka.info je ranije pisao da su početak sezone grijanja u Banjoj Luci građani dočekali uz hladne radijatore. Od polovine oktobra, kada su „Eko toplane“ krenule sa isporukom toplotne energije, dešavali su se kvarovi na više lokacija.

Građani svakodnevno prijavljuju kvarove, a nerijetko se dešava da čekaju i po nekoliko dana da kvar bude otklonjen. Ali i tada problem nije riješen, jer se kvarovi ne rješavaju „po dubini“, nego samo na površini. Jedan od takvih primjera se nalazi i u Ulici Ive Andrića.

Iz „Eko toplana“ navode da je u određenim dijelovima grada dolazilo do čestog prekida isporuka toplote. Do čestog prekida dolazilo je na vrelovodu „Industrija“, na toplovodu u ulici Duška Koščice i Skendera Kulenovića, na više lokacija u Novoj Varoši i naseljima Borik i Centar.

Navode kako je početak sezone bi izuzetno težak, sa brojinim problemima i kvarovima i da je zbog loše distributivne mreže koja je dotrajala i kojoj je potrebna rekonstrukcija veliki broj građana bio bez grijanja duži vremenski period.

D. Eremija

 

 

 

Tagovi: