Ratni vojni invalidi iz Srpca na Ribolovnom kupu RVI Republike Srpske

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida iz Srpca učestvovali su proteklog vikenda na devetom Ribolovnom kupu Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

Takmičenje u sportskom ribolovu održano je na jezeru Drenova kod Prnjavora a najbolja je bila ekipa “Ukrinski cvijet” Prnjavor kojoj je to već peta titula do sada a titulu prvaka brane od prošle godine. Drugo mjesto zauzela je ekipa RVI Gradiška 1 dok su treći bili RVI iz Laktaša.

Iz prnjavorskog kluba dolazi i pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji, Slobodan Kovačević, sa izmjerenim ulovom od 2660 grama, ekipno 6360.

Jedan od učesnika bio je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović kao takmičar ekipe iz Kozarske Dubice.

Učešće u takmičarskom dijelu uzelo je 27 učesnika i devet ekipa, među kojima je bila i ekipa iz prijateljskog Srbobrana iz Srbije koja je učestvovala u borbama kod Orašja na probijanju Koridora 1992. godine. Prijateljstvo iz ratnih godina nastavljeno je do danas. Kao gosti su učestvovali i RVI iz opštine Vrbas.

Nakon takmičarskog dijela nastavljeno je druženje gdje su se vodili razgovori o problemima koji trenutno okupiraju ovu kategoriju stanovništva.

Tagovi: