Brod/Stanari: Pronađen „audi A6“ u koji je „kupac“ sjeo da ga proba i nestao u nepoznatom pravcu

Na području Donjih Vrela, opština Brod, policija je pronašla automobil "audi A6" bez registarskih oznaka, koje je na prevaru ukraden od lica čiji su inicijali D.G. iz Stanara.

- Vozilo, koje je odvezeno 30. marta, pronađeno je juče (četvrtak) i biće vraćeno vlasniku - najavili su iz Policijske uprave Doboj.

Naš portal nezvanično saznaje da policija traga za trojicom prevaranata koji su izvršili gotovo filmsku krađu, u kojoj je D.G. ostao bez svog vozila, a koje je imao namjeru da proda.

Sve je počelo kada se D.G. u Stanarima našao sa trojicom nepoznatih „potencijalnih kupaca“. Da bi odali utisak vrućih mušterija za kupovinu „audija A6“, u Stanare su se dovezli vozilom baš te marke.

- Uljuljkivali su vlasnika da najviše povjerenja imaju upravo u „audi A6“, da je posao već sklopljen, ali je i red, čisto zbog formalnosti, da i u vožnji osjete i probaju vozilo - kaže naš izvor upućen u ovu prevaru.

Lakovjerni D.G. je jednom od trojice mušterija na probu ustupio ključeve i volan, i ubrzo shvatio da je upao u klopku.

- Navodni kupac je, sam bez prisustva vlasnika na mjestu suvozača, dodao gas i „audijem“ D.G. nestao u pravcu Tešnja (FBiH). Za njim su se u svom „audiju“ izgubila i dvojica njegovih kompanjona - kaže naš izvor.

D.G. je odmah o prevari obavijestio policiju, koja treba da otkrije kako se, poslije više od nedjelju dana, ukradeno vozilo napušteno našlo na području Broda, kao i da utvrdi identitet i uhapsi prevarante.

- Ovaj slučaj treba da svima bude nauk da ne nasijedaju na priče i ne predaju vozila nepoznatim ljudima, ma koliko uvjerljivi bili kao kupci - upozorava naš sagovornik.

N. ĐURIĆ

Tagovi: