Proglašeni učenici generacije u osnovnim školama u Srpcu, Razboju i Sitnešima

Učenici devetih razreda iz Srpca, Razboja i Sitneša uspješno su završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje a proglašeni su i najbolji među njima koji su se posebno istakli svojim znanjem i vladanjem.

Učenik generacije OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac je Helena Šnjegota, a učenik generacije u OŠ „Vuk Karadžić“ Sitneši je Gordana Tatić, dok je ova titula u OŠ „Dositej Obradović“ Razboj pripala Nikoli Stanišljeviću.

Srbački devetaci su 4. juna proslavili matursko veče, zahvaljujući nešto povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, a organizovan je i tradicionalni defile na gradskom trgu. Maturska zabava za 74 učenika centralne i područnih škola organizovana je u fiskulturnoj sali škole.

Malu maturu proslavila su i 34 učenika koji su pohađali centralnu školu ,,Dositej Obradović” Razboj i područnu školu u Kukuljama, a maturska zabava je organizovana u društvenom domu u Kukuljama.

U OŠ „Vuk Karadžić“ Sitneši osnovno obrazovanje je završilo 25 maturanata, od čega 12 u centralnoj školi u Sitnešima a 13 u područnoj školi u Ćukalima. Za maturante iz ovih škola ove godine nije organizovana maturska zabava.

Direktori škola, Manuela Rađević Jokić, Silvana Sekulić i Vesna Savić učenicima su poželjeli mnogo uspjeha u životu i daljem obrazovanju.