Počela nastava u stem laboratoriji

U Srednjoj školi "Nikola Tesla" u Šamcu počela je nastava u Stem laboratoriji, koja je opremljena opremom vrijednosti 21.000 KM, a gdje je omogućena praktična primjena znanja.

Stem laboratorija u Šamcu prva je od pet u okviru realizacije projekta "Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u BiH".

Ovaj projekat se realizuje u okviru projekta "Tabla", koji preko Ministarstva prosvjete i kulture sprovodi organizacija Spasimo djecu", uz finansijsku podršku USAID-a.

Direktor Srednje škole Smilja Nišić zahvalila se Ministarstvu prosvjete i kulture i Međunarodnoj organizaciji "Spasimo djecu" za ukazano povjerenje i uključivanje u projekat u okviru koga su dobili opremu.

Ona za Srnu kaže da Stem laboratorija omogućava učenicima uspješnije, lakše i bolje savladavanje nastavnog sadržaja, a profesorima da na jedan vrlo jednostavniji način prenesu nova saznanja.

- Nova Stem laboratorija ne koristi se samo u svrhe nastavnog procesa, nego i u vannastavne aktivnosti tako da nam ona omogućava da sve učenike bez obzira da li oni imali neki predmet u sklopu svog školovanja ili ne, uključimo u nove tehnologije - kaže Nišićeva.

Oprema se sastoji od ormarića, radnih stolova, stolica, interaktivne table, tri-de štampača, makete, reljefa, laptopa, lego edukativnog i erudimo seta, robota Hesa i ostale didaktičke opreme.

Profesor informatike Sven Čeliković kaže da uz pomoć opreme koju su dobili kao donaciju učenici lakše shvataju informacije koje im sada grafički predstavljaju, a zanimljivije im je i kada im pustite video, jer će tada prije shvatiti gradivo nego kada im se piše na tabli.

Učenica drugog razreda gimnazije Katarina Pupčević ističe da brže stiču znanja u novoj laboratoriji gdje rade sa interaktivnim tablama i opremom, a učenje im je jako zanimljivo. 

(Srna)

Tagovi: