Plaketa i zahvalnica srbačkoj školi i pedagoško-psihološkoj službi

Direktorica Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj” Srbac, Manuela Rađević Jokić, i psiholog Vedrana Savanović juče su u zgradi Vlade RS primile plaketu i zahvalnicu od ministra Natalije Trivić za doprinos ostvarenosti programskih rezultata Referalnog mehanizma podrške djeci u školama Republike Srpske u protekle tri godine.

Koordinator Aktiva stručnih saradnika regije Laktaši, Prnjavor, Gradiška i Srbac je predložila srbačku školu i stručnu službu jer su dali značajan dopinos razvoju ovog programa.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Društvom psihologa Republike Srpske organizovalo je juče u Administrativnom centru zgrade Vlade RS konferenciju pod nazivom „ Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza“. Konferencija je posvećena promociji programa Referalnog mehanizma podrške djeci u školama u Republike Srpske 2018-2021. Cilj konferencije je da relevantne institucije, organizacije i aktere upozna sa ostvarenim ishodima programa, samoodrživosti uspostavljanja modela u praksi, te uticaj pandemije na brigu o djeci u našoj zajednici.

,,Referalni mefanizam podrške djeci u školama Republike Srpske je dio programa „ Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza“ i primjenjuje se od 2016. godine. Škola u Srpcu i stručna služba su se istakle u primjeni Referalnog mehanizma na nivou regije i mnogi su to prepoznali i nagradili plaketom i zahvalnicom. Takođe je ostvarena dobra saradnju sa institucijama i organizacijama u na nivou lokalne zajednice, a u sklopu rada Multisektorskog tima”, rekla je direktorica škole Manuela Rađević Jokić.

Tagovi: