Pjesnikinja Branka Blagojević priprema dvije zbirke poezije

Nakon „Osjenčene tišine“, zbirke pjesama koja je naišla na veliku pažnju čitalaca i kritike, gradiška pjesnikinja Branka Blagojević nije stala. Piše poeziju i priprema nove rukopise.

Uvjerivši se na promocijama knjige prvenca da joj je poezija pitka, emotivna, ali i sa dozama ljubavi, prkosa, čemera i zahvalnosti iskazanoj čestitim precima od kojih je povukla te iskre, Branka je dobila svježe mastilo da iskaže nalete inpiracije.

 

 

- Pripremam dva rukopisa. Recezent knjige poezije je profesorica Radana Vila Stanišljević, a druge knjige za djecu naš uvaženi književnik Rado Dimitrijević. Nadam se da će obje knjige ugledati svjetlo dana do kraja ove godine - rekla je pjesnikinja Blagojević.

Branka Blagojević je veoma aktivna na književnim konkursima i raznim pjesničkim manifestacijama. Nagrade za taj trud se nižu poput niski na đerdanu. Uveliko razmišlja i da se oproba u proznom stvaralaštvu. Privlači je pisanje drame.

Reakcije čitalaca su pozitivne, što Branki Blagojević predstavlja svojevrsni vjetar u leđa.

- Veoma sam ponosna na svoje čitaoce, kritiku i nagrade. Objavljujem poeziju u književnim časopisima i portalima  u Srpskoj i Srbiji i svaki objavljeni stih me obraduje poput daška vjetra u vrelom ljetu - rekla je Branka Blagojević, trenutno najbolja gradiška pjesnikinja, koja korača koracima od sedam milja.

Ova mlada pjesnikinja objavljuje poeziju širom Balkana i na taj način je najbolji predstavnik gradiške književne scene.

Pjesnikinja Branka Blagojević našla je svoje mjesto i u zavičajnom odjeljenju Narodne biblioteke u Gradišci.

B.Grgić