Opština Šamac podnijela krivičnu prijavu protiv Minića i tužila Ministarstvo finsija zbog blokada

U Šamcu je danas održana 6. redovna sjednica SO, a pred odbornicima se našla 21 tačka dnevnog reda.

Među tačkma je bila i informacija o aktivnostima načelnika opštine Đorđa Milićevića u periodu između dvije sjednice, a vezano za korake koji su urađeni zbog blokade računa lokalne zajednice od strane ministrastva finansija Republike Srpske. Inače, ovo ministarstvo je obustavilo uplatu javnih prihoda opštini Šamac u visini 105.000 maraka, radi naplate ukupnih potraživanja oko 1.264.000 maraka u 12 mjesečnih rata, zbog neuspješne prodaje “Hranaprodukta” firmi “Zlatno pile” 2012. godine.

– Opština Šamac tužila je ministrastvo finansija Republike Srpske zbog obustave uplate javnih prihoda opštini u visini od 105.000 maraka, radi naplate ukupnih potraživanja oko 1.264.000 zbog neuspješne prodaje Hranaprodukta – rekao je prvi čovjek Šamca Đorđe Milićević tokom skupštinskog zasjedanja, prenosi TV K3.

Milićević je napomenuo da akutelni opštinski menadžment nema odgovornost za ovaj problem, jer se ovo desilo 2012 godine i dodao, da su podnijeli i krivčnu prijavu protiv bivšeg načelnika opštine Save Minića  zbog nesavjesnog rada u službi.

Odbornici su usvojili izvještaj o izvršenju bužeta za proteklu godinu, a uprkos panedmiji, ova lokalna zajednica ostvarila je suficit od oko 60 hiljada maraka.

Uprkos teškoj godini zbog pandemije, isplaćeno je i 110 hiljada maraka podsticaja za poljoprivredu, a podržani su i ugostiljelji i oni koji nisu radili tokom pandemije sa oko 54 hiljade, te je isplaćeno po 100 maraka svim radnicima Doma zdravlja. Pred lokalnim parlamentom su se našali i izvještaji, kao i programi rada nekoliko javnih ustanova, te  određena kadrovska rješenja.

(TV K3)