Odali počast poginulim borcima iz Razboja LJevčanskog

U skladu sa Kalendarom za obilježavanje značajnih datuma i jubileja iz oslobodilačkih ratova, Boračka organizacija Srbac u saradnji sa mjesnom boračkom organizacijom Razboj LJevčanski organizovala je danas parastos za desetoricu poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja koga su služili sveštenici Mladen Prodanović i Slavko Debeljak.

Cvijeće na spomen obilježja položili su predstavnici Opštine Srbac na čelu sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem, delegacije Boračke organizacije Srbac, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, mjesne boračke organizacije i mjesne zajednice Razboj LJevčanski.

Na ovaj način odata je zahvalnost poginulim borcima koji su u temelje Republike Srpske i za slobodu svih njenih građana dali svoje živote, a u pitanju su:
Vinko Marković koji je poginuo 20. decembra 1991. godine na ratištima zapadne Slavonije kao pripadnik jedinica Jugoslovenske narodne armije.
Goran Novković koji je poginuo 18. oktobra 1991. godine u Gornjim Bogićevcima kao pripadnik 16. Krajiške motorizovane brigade. Goran je bio prvi poginuli borac sa područja opštine Srbac.
Zoran Nikolić koji je tragično izgubio život 27. juna 1993. godine u Bajincima kao pripadnik Prve srbačke lake pješadijske brigade.
Savo Stanišljević koji je stradao 19. januara 1994. godine u Gojakovcu a bio je pripadnik Prve oklopne brigade.
Slobodan Mitraković koji je poginuo 10. decembra 1994. godine u Stogu, opština Zavidovići, na ozrensko-vozućkom ratištu. Slobodan je bio pripadnik Prve srbačke lake pješadijske brigade.
Stevo Novković koji je stradao 13. decembra 1994. godine u Stogu, opština Zavidovići, na ozrensko-vozućkom ratištu kao pripadnik Prve srbačke lake pješadijske brigade.
Dušan Stanojević koji je poginuo 10. septembra 1995. godine u Stogu, opština Zavidovići, na ozrensko-vozućkom ratištu u velikoj ofanzivi neprijateljskih snaga na položaje Prve srbačke lake pješadijske brigade.
Drago Đurđević koji je nestao 10. septembra 1995. godine u ofanzivi neprijateljskih snaga na ozrensko-vozućkom ratištu. Drago je takođe bio pripadnik Prve srbačke lake pješadijske brigade.
Zoran Bilbija koji je tragično izgubio život 22. januara 1996. godine u Banjaluci a za vrijeme rata je bio ljekar i stalni član saniteta Prve srbačke lake pješadijske brigade.

Spomen ploča sa uklesanim imenima i likovima poginulih boraca u Razboju LJevčanskom podignuta je 2004. godine, a pored nje se nalazi spomenik za 19 poginulih boraca i 45 žrtava fašističkog terora.

Za sve prisutne u novom društvenom domu, pripremljen je zajednički ručak.