Objavljena rang lista za dodjelu 20 plastenika sa pratećom opremom

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević objavio je danas konačnu rang listu 20 korisnika kojima su odobreni plastenici površine 100 kvadratnih metara u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“.

Radi se o korisnicima iz Gornje i Donje Lepenice, Sitneša, Dugog Polja, Gornjih i Donjih Srđevića, Nožičkog, Kobaša, Župskog Razboja, Inađola, Kukulja, Seferovaca, Brezovljana i Rasavca.

Pravo učešća na javnom pozivu, koji je bio objavljen 2. avgusta, imali su korisnici koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište članova zajedničkog domaćinstava kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Opština Srbac realizuje ovaj projekat u saradnji sa humanitarnom organizacijom „M-AID“, čime su osigurana donatorska sredstva od strane ove organizacije u iznosu od 40 odsto, Opštine Srbac 40 odsto i vlastitog učešća korisnika 20 odsto.

Korisnici će tako imati obavezu da izdvoje učešće od 575.20 KM dok će Opština Srbac i „M-AID” obezbijediti po 1150 KM.

Podnosioci zahtjevi morali su ispuniti još neke uslove, između ostalog da su nezaposleni ili da su članovi domaćinstva čija primanja su minimalna, te da nisu u posljednjih pet godina ostvarili pravo na donaciju, dodjelu ili sufinansiranje nabavke plastenika od opštine, ministarstva, humanitarnih i drugih organizacija.

Korisnici će takođe dobiti prateću opremu za navodnjavanje i sadni materijal u vidu salate, špinata i luka a organizovaće se i stručne obuke.

Dodjela i montaža plastenika počeće do kraja mjeseca. Prethodno će svi korisnici biti pozvani na potpisivanje ugovora a uslov za početak realizacije projekta biće da korisnici izmire svoj dio finansijskih obaveza.

Konačnu rang listu korisnika možete preuzeti OVDJE.

Tagovi: