Mirko Zemunović isključen iz SP-a

Opštinski odbor Socijalističke partije Derventa donio je odluku o isključenju Mirka Zemunovića iz partije, nakon što je na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine odlučio da nastavi političko djelovanje u okviru nove skupštinske većine koju predvodi SDS, saopšteno je danas iz derventskog odbora SP-a.

Zemunović je na proteklim izborima osvojio odbornički mandat na listi Socijalističke partije, a bio je i tehnički sekretar partije.

– Zbog grubok kršenja Statuta partije, odluka opštinskog odbora, nepridržavanja političkog kursa i opredjenja partije, samovoljnog ponašanja donesena je jednoglasna odluka o izključenju iz partije – saopšteno je iz OO SP Derventa.

I pored ranije odluke Odbora da partija nastavlja djelovanje u okviru koalicije sa SNSD-om i postignutog dogovora o vršenju vlasti na lokalnom nivou sa izabranim načelnikom opštine Miloradom Simićem, u čemu je učestvovao i odbornik Zemunović,  on je odlučio da promijeni političko djelovanje.

– Šta je Zemunovića motivisalo da promijeni mišljenje i na koji način je došlo do njegovog učešća u formiranju nove skupštinske većine predvođene SDS-om najbolje može govoriti on, a i vrijeme će pokazati da li je samo mjesto predsjednika Skupštine opštine bilo razlog –  naveli su iz SP-a.

Iz odbora navode da je Zemunović za vrijeme članstva u partiji imao podršku stranačkih kolega,  da je uz pomoć partije i dobio mandat, i ostvarivao druge privilegije koje proizilaze uz političko djelovanje u prethodnom vremenu.

Navode da će socijalisti sa svoja preostala tri odbornika u lokalnoj skupštini promovisati i zalagati se za ostavarivanje programa kojeg su prezentovali građanima Dervente „Udarnički za Derventu 2020- 2024“, kojeg su i prepoznali i dali povjerenje.

OO SP DERVENTA

Tagovi: