Milorad Arlov posjetio Gradišku i zahvalio se na pomoći djeci sa Kosova i Metohije

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, danas je gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću uručio zahvalnicu i knjigu “Humano srce Srpske”.

Gradiška je do sada za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici izdvojila ukupno 9.000 KM, te je nakon Banja Luke i Brčko Distrikta to najviše sredstava za humanitarne aktivnosti ovog odbora i pomoć Srbima na Kosmetu.

Arlov je zahvalnice i knjigu uručio i direktoricama Gimnazije i Osnovne Škole “Danilo Borković” Snježani Kočić i Nadi Gustovarac.

“Tri četvrtine ovog objekta je izgrađeno i nedostaje još oko 50.000 evra da bude završen. Vjerujem da ćemo to uspjeti uz veliku humanost lokalnih zajednica i građana iz Republike Srpske. Nastojimo da radove završimo do kraja ove godine odnosno prije 9. januara naredne godine.To će biti naš tvrdi pečat humanosti, kao da smo izgradili manastir u Kosovskoj Mitrovici”, naglasio je Arlov.

Arlov je naveo da Gradiška i njene škole učestvuju i u drugim humanitarnim aktivnostima Odbora, te izrazio zadovoljstvo što je prihvaćena njegova inicijativa da se Gradiška na Dan grada 24. aprila naredne godine bratimi sa opštinom Zubin Potok.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da je Gradiška od početka uključena u humanitarnu aktivnost spajanja djece Kosova i Metohije i Republike Srpske.

“Želja nam je da djeca dođu, upoznaju Republiku Srpsku i Gradišku, uživaju i nađu nove prijatelje. Mi smo finansijski podržali i projekat vodosnabdijevanja u OŠ “Jovan Cvijić” u Zubinom Potoku”, podržaćemo i nove projekte. Naše opredjeljenje je da, u skladu sa mogućnostima, pomognemo Srbima na Kosmetu”, rekao je Adžić.

Direktorica Gimnazije Gradiška Snežana Kočić zahvalila je učenicima koji su učestvovali u humanitarnima aktivnostima i njihovim roditeljima koji su ih vaspitali da budu humani, te dodala da će i dalje nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Gradska uprava Gradiška, po završetku ovog svečanog sastanka, naručila je 20 primjeraka Basarine knjige Humano srce Srpske” i na taj način indirektno pomogla djecu sa Kosova i Metohije.

B. G.