Kristini Milutin poezija otvara najljepša vrata

Tek joj je dvadeset, a već objavljuje pjesme na sve strane, priprema prvu zbirku poezije i osvaja nagrade na pjesničkim konkursima. Kristina Milutin ove godine upisala je sociologiju na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci. U Gradišci je svi znaju, a ona se raduje novim prijateljima u gradu na Vrbasu.

Kristina je uporna, svjesna je da svojim radom, čitanjem i učenjem može postati značajnije pjesničko ime. Vjetar u leđa daju joj sestre i roditelji, ali i prijatelji.

- Željko Blagojević je vjerovao u mene i dosta mi je pomogao. Dao mi je smjernice, podržavao me. Cijenim i veliku podršku Rada Dimitrijevića Uče, našeg priznatog književnika. Zahvalna sam i prijatelju Slaviši Švraki, a dosta sam naučila u Školi kreativnog pisanja. Upravo zbog njihovog vjerovanja u mene nema tapkanja u mjestu niti stajanja - odlučna je Kristina.

Osvajala je vrijedne nagrade, poput druge nagrade za poeziju na literarnom konkursu „Gradiško proljeće“ Kulturnog centra Gradiška prije tri godine, potom treće nagrade na konkursu „Jesen u mom gradu“ koji je organizovala Narodna biblioteka Gradiška, a nagrađena je na „Gradiškom proljeću“ i ove godine. Zastupljena je i u „Gradiškom zborniku“  za ovu godinu.

Kristina je veoma ažurna, prati dosta portala iz oblasti kulture, objavljuje poeziju u Sarajevu, Banjoj Luci i drugim gradovima. Inspiraciju pronalazi u ljubavi, porodici, prijateljima.

- Pripremam prvu zbirku poezije. Između korica bi se trebalo naći preko trideset pjesama. Ljubav mi je vječita inspiracija, ali i ljubav prema majci, ocu, sestrama, dobrim ljudima, mojim prijateljima. Poezija mi za sada otvara najljepša vrata, stihovi me vežu sa mnogim dobrim ljudima istomišljenicima. Sačekaću sa zbirkom poezije dok se malo korona ne smiri - rekla je Kristina Milutin, pjesnikinja koja dolazi tihim, ali sigurnim koracima.

Kaže da svakodnevno čita poeziju i prozu naših pisaca, a uzor joj je Laza Kostić. Redovno posjećuje sve književne manifestacije i promocije u svojoj Gradišci. Nada se  da će joj na dohvat ruke biti i banjolučka književna scena. Sociologija joj je zanimljiva, vjeruje da će napraviti dobar spoj ove društvene nauke i poezije. Kristina Milutin uveliko kuca na velika pjesnička vrata.

B. Grgić

 

 

Tagovi: