Karatisti iz Razboja i Nove Topole zajedno osvojili 12 medalja

Klub borilačkih sportova Staparski vitezovi iz Razboja nastupio je zajednički sa Karate klubom “Sensei Karate Do” iz Nove Topole na regionalnom prvenstvu Krajine za djecu do 13 godina koje je održano proteklog vikenda u Čelincu u organizaciji Karate saveza Republike Srpske.

Oni su ukupno osvojili 12 medalja i to tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih medalja i u generalnom plasmanu zauzeli šesto mjesto. 

Od karatista iz Razboja, najbolji uspjeh ostvarila je Anastasija Gavranović koja se okitila zlatnom medaljom dok su srebro osvojili Marko Drinić i Slaven Tadić. Na takmičenju su još nastupili Milana Kačavenda i Miloš Grahovac koji su osvojili zlato, Mikaela, Milana, Milica i Dunja Kačavenda koje su osvojile srebro, Ajdin Čatak, Dunja Kačavenda i Konstantin Ožegović koji su osvojili bronzu, te Milica Kačavenda koja je osvojila dvije bronzane medalje. 

Učešće na prvenstvu su uzela 194 takmičara iz 17 klubova.

Trener Staparskih vitezova Danijel Drinić čestitao je karatistima oba kluba na ostvarenom uspjehu.

“Konkurencija je bila jaka a samo takmičenje je organizovano na visokom nivou od strane Karate saveza Republike Srpske, tako da uspjeh samim tim dobija na većem značaju”, rekao je Drinić.

On dodaje da su uskoro u planu nove aktivnosti u klubu, a jedna od njih je izgradnja teretane na otvorenom kod centralne škole u Razboju.

“Teretana će biti dostupna za svu zainteresovanu djecu koja će na ovaj način moći razvijati zdrav duh u zdravom tijelu i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Planiramo nabaviti i određenu sportsku opremu za osnovnu školu u selu”, rekao je Drinić.