Kad nemaju novca, zovu Stevana: Humani mladić bolesne besplatno prevozi do ljekara

Od kada je Stevan Savić (25) iz Jagodine na jednoj fejsbuk-grupi objavio da nudi besplatan prevoz do bolnice svim sugrađanima kojima je to neophodno, cijeli grad priča o njemu.

Ovakav human gest najprije je među Jagodincima budio nevjericu, ali kad se ispostavilo da ovaj mladić široke duše stvarno pomaže, počeli su da mu se javljaju i sugrađani koji žele “da uskoče” i da ga zamijene kada Stevan nije u mogućnosti da nekoga odveze.

Na ovaj gest odlučio se, kako kaže za Novosti, jer mu je nekoliko puta bio potreban taksi, ali nije imao novca da ga plati. Zarekao se da će, čim bude kupio auto, pomagati Jagodincima koji se nađu u istoj situaciji.

– Supruga Aleksandra i ja imamo dvoje djece. Jedna od situacija zbog koje sam se odlučio da besplatno vozim bolesne sugrađane, kojima je prevoz neophodan, a ne mogu da ga plate, bila je kada je naš sin progutao metalnu kovanicu od pet dinara. Morali smo hitno da ga odvezemo do ćuprijske bolnice. Kako smo, međutim, živjeli privatno i bili u teškoj ekonomskoj situaciji, imali smo samo 150 dinara. To nije bilo dovoljno za taksi. Dao sam ih komšinici koja nas je odvezla iako to nije bilo dovoljno za troškove goriva – sjeća se Stevan.

U međuvremenu su se oboje zaposlili, prije mjesec dana kupili su automobil i Stevan je počeo da ispunjava zavjet koji je dao sebi. Na poslu je do 15 sati, a potom je na raspolaganju sugrađanima.

– Kad se hoće, sve se može. Radim i neke honorarne poslove. Kad primim platu, platim račune i sipam gorivo, a Aleksandrina plata služi za kupovinu hrane i ostalih potrepština. Nije mi teško ni kada me neko probudi u pola noći, jer sam, dok se nisam oženio, navikao i da iz provoda vikendom idem pravo na posao. Sada dobijam i pozitivnu energiju, jer znam da sam nekom pomogao. Nije mi teško da idem na posao, iako sam spavao samo dva sata – kaže Stevan i poziva sve sugrađane kojima je potreban hitan prevoz do bolnice da mu se bez ustručavanja jave putem telefona 0621168926.

Pnezioneri, djeca…

Jedini razlog zbog kojeg je Stevan htio da o humanom činu govori za novine je da što više ljudi čuje za njega i da ima njegov broj telefona, kako uz osmijeh kaže – zlu ne trebalo. Jer, pred kraj mjeseca malo je onih koji ne ostanu bez para…

– Nedavno sam u tri ujutru vozio ženu iz Bagrdana, koja je imala povišen krvni pritisak. Rekla mi je da ima penziju svega 11.000 dinara. U ponoć me je pozvala žena iz sela Laništa, jer joj je dijete imalo povišenu temperaturu. Odvezao sam ih i čekao oko dva sata da bih ih vratio – ponosno će Stevan.

Tagovi: