Dodijeljene plakete, sutra izvještaji javnih ustanova

Na danas održanoj četvrtoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Teslić na dnevnom redu su se našle 53 tačke, a među najznačajnijim odlukama koje su usvojene su prijedlog Programa dodjele podsticajnih sredstava u poljoprivredi za ovu godinu, prijedlog Programa podsticaja u privredi u iznosu od 250.000. KM, kao i prijedlog Programa izrade prostorno-planske dokumentacije, te izmjene Plana kapitalnih investicija. Takođe je usvojen izvještaj o radu načelnika opštine za 2020 godinu.

Zlatna plaketa „6. april“ i nagrada od 2.000 KM povodom Dana opštine Teslić dodijeljena je jednoglasno Nebojši Đuriću, zatim srebrnu plaketa i hiljadu maraka doktoru Stojanu Smiljaniću i posthumno Novi Miškiću, dok će zahvalnicu i 500 KM dobiti dobrotvor Miroslav Miki Stojnić, Škola fudbala „Proleter“ i Slavoljub Petričević.

Odbornici su raspravljali i o naredbi o nesprovođenju istrage protiv načelnika Teslića Milana Miličevića koju je 18. januara donijelo Okružno javno tužilaštvo u Doboju. Naime, bivši predsjednik SO Teslić Miroljub Letić i prethodna skupštinska većina tražili su zaključkom je od dobojskog tužilaštva da ispita eventualne zloupotrebe prilikom izvršenja budžeta opštine za 2019. godinu. Tužilaštvo je utvrdilo da je načelnik radio u skladu sa zakonom te da nije bilo zloupotreba, a prijava prethodne skupštinske većine je odbačena.

Današnja sjednica SO Teslić završena je sa 49. tačkom dnevnog reda i biće nastavljena sutra kada bi se pred odbornicima teslićkog parlamenta našli se i izvještaji Doma zdravlja „Sveti Sava“, Centra za socijalni rad, Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Palčić“, Narodne biblioteke „Danilo Kiš“, Turističke organizacije, Sportskog centra „Radolinka“ i Kulturnog centra.

G. Dakić

Tagovi: