Čokoladne čarolije, keksići i kolači očarale posjetioce

Čokolada u obliku cipelica, domaći med i kupinovo vino samo su neke od delikatesa koje su posjetioci mogli da isprobaju na ovogodišnjem Festivalu čokolade, vina i kafe.

Domaći proizvođači iz raznih gradova Republike Srpske okupili su danas u tržnom centru „Delta Planet“ kako bi  što bolje predstavili svoje proizvode.

Tu su bila predstavljene razne vrste vina, čokoladnih delikatesa, keksića, kolača ali i kafe.

Jedan od učesnika na ovom događaju je bila i mala vinarija „Berry Tale“ iz Banjaluka koja proizvodi kupinovo vino „Trn“.

„Sama ideja za ovu priču je pokrenuta 2018. godine kada smo na porodičnom imanju, u Gornjim Podgradcima zasadili plantaže kupina. Smatrali smo da kupinovo vino ne treba samo da predstavlja neko ljekovito piće, već da ono može parira svim ostalim vrstama vina u svakodnevnoj konzumaciji. Otuda je i nastao naš proizvod“, rekli su za portal mojabanjaluka iz ove vinarije.

Ono što je posebno privlačilo pažnju posjetioca bile su čokolade u obliku cipelica, čokoladne torbice, a kako se bliže novogodišnji praznici, čokolade u obliku ukrasnih jelki su bile neizostavan dio ove manifestacije.

Uz dobar kolač ili poneki keksić neizostavna je i kafa. Ekipa iz poznate banjalučke pržionice  „Fabrika Coffe“ svim posjetiocima ove manifestacije pružila je mogućnost degustacije različite vrste kafa koju oni nude.

Festival je trajao od 11 do 20 časova.

 

D.E.