Basket 3x3 po 24. put u Banjaluci

FIBA turnir u basketu u organizaciji asocijacije Basket Bam Banjaluka održaće se ove godine od 15. do 17. avgusta.

Po 24. put u Banjaluci će biti održan FIBA turnir u basketu.

- Čekali smo da se završe radovi u centru grada, i da ambijent na Platou ispred Narodnog pozorišta RS jer se upravo na tom mjestu održava ova tradicionalna kulturno-sportska manifestacija - rekao je u ime organizatora Miroslav Dojčinović.

- Prvi smo još 1998. godine, u BiH počeli sa organizacijom turnira u basketu, i mali dječaci koji su kod nas učili prve basket korake sada su uveliko porodični ljudi, koji svoju djecu dovode na isti taj teren da gledaju takmičenje.Ponosni smo što smo i pored svih izazova i poteškoća uspjeli opstati i održati kontunuitet ovog turnira, koji je svakako jedan od brendova Banjaluke - naglasio je on.

Prvog dana, 15. avgusta, od 19 sati učestvovaće i drugari iz Daun Sindrom Centra Banjaluka, kojima ćemo prezentovati basket kao igru, a oni će za sve prisutne odigrati i jedan igrokaz u njihovoj produkciji.

Drugog dana od 18.30 sati učestvovaće i štićenici dječijeg Doma "Rada Vranješević", kojima će instruktori pokazati pravila i taktike za basket 3x3.

Organizatori su za sve njih pripremili prigodne poklone, sportske rekvizite, koji će im ostati za uspomenu na basket turnir u Banjaluci.

Kao finalni događaj 17. avgusta u srijedu igra se Seniorski turnir 3x3, koji osim novčanih nagrada donosi i FIBA 3x3 bodove.

- Očekujemo kao i svake godine izuzetno zanimljive utakmice-baskete.Ekipe se još mogu prijaviti jer je broj ograničen. Apelujemo da to učine što prije, preko zvanične FIBA platforme fiba3x3events aplikacije.Seniorski turnir igra se u srijedu cijeli dan, i jedva čekamo da gledamo vrhunske baskete.Tokom večeri u srijedu biće uručena plaketa za KKI "Vrbas" Banjaluka, zvanične šampione Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u basketu 3x3 u kolicima, kao i priznanja i zahvalnice za zaslužne ljude koji nam sve ove godine pomažu da organizujemo ovaj za nas veliki događaj. Pozivamo publiku da dođe u što većem broju u centar Banjaluke, kod Narodnog pozorišta, i bude sa nama u ponedeljak, utorak, a naročito u srijedu, i bude podrška svima koji budu nastupali na ovom takmičenju - saopštili su organizatori.

mondo.ba

Tagovi: