Prijavite se: Raspisan konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Derventi raspisao je konkurs za izbor najljepših rukopisa ćiriličnog pisma.

– Konkursna komisija će razmotriti i ocijeniti sve radove koji budu napisani svojeručno ćiriličnim pismom, u formi pet rečenica sadržaja posvećenog Vaskrsu, na papiru formata A4, naliv perom, penkalom ili olovkom, sa svojeručno napisanim imenom autora, adresom stanovanja i brojem telefona –  navedeno je u uslovima konkursa “Prosvjete”.

Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola, kao i svi stanovnici Dervente, Republike Srpske, BiH, Srbije i drugih država.

– Preporučujemo nastavnicima i profesorima srpskog jezika da radove učenika svake osnovne i srednje škole organizovano dostave u roku trajanja konkursa, što ne isključuje pravo učenika da samostalno dostave svoje radove – saopšteno je nakon sinoćne sjednice Opštinskog odbora.

Radove na konkurs treba dostaviti u jednom primjerku, najkasnije do 20. aprila, na adresu opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Dervente, sa naznakom “za konkurs”, n/r Kainović Dragan, Derventa, Ulica Cara Lazara bb.

Imena dobitnika nagrada biće objavljena nakon Vaskrsa, a nagrade će u vidu diploma i knjiga biti dodijeljene 30. aprila u 18.00 časova u Centru za kulturu opštine Derventa.

Nagrade se dodijeljuju za po pet prvih, drugih i trećih mjesta koje dostavljeni radovi budu zauzeli kada po ocjeni komisije budu proglašeni kao najljepši rukopisi ćiriličnog pisma.