Đoković nastavio sa dobrim partijama, rutinski prošao Congu

Novak Đoković je sigurno izborio plasman u trećem kolu Australijan opena. On je savladao Francuza Žo Vilfrida Congu sa 3:0, po setovima je bilo 6:3, 7:5 i 6:4.

Srpski teniser je vezao i četvrti trijumf u duelima sa Francuzom a sad je međusobni skor u pobjedama 17-6.

U prvom setu je Đoković prvi napravio brejk i poveo 3:1, ali je Francuz odmah uzvratio ribrejkom. Ipak, srpski teniser je zatim odigrao nekoliko sjajnih riterna i natjerao protivnika na grešku, pa je opet stekao prednost koju je sačuvao do kraja seta. Odličan servis nije dozvolio rivalu bilo kakvu šansu za preokret pa je Novak došao do 6:3.

Serija brejkova je viđena i u drugom setu. Srpski teniser je imao 5:3, ali je Conga uspio da se vrati i izjednači na 5:5. Međutim, nije imao dovoljno snage da izdrži nalet Đokovića u 11. gemu. Spasio je Francuz čak tri brejk lopte, ali ne i četvrtu, pa je najbolji teniser svijeta poveo 6:5, a zatim je na svoj servis potvrdio osvajanje drugog seta.

Novak je u trećem setu uspio opet da prvi napravi brejk i to u petom gemu kada je iskoristio prvu šansu i poveo 4:2. nakon toga srpski teniser je bio siguran na svoj servis, sačuvao je prednost i slavio sa 6:4.

Đoković će u trećem kolu igrati sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim, koji je bio ubjedljiv protiv Japanca Tara Danijela 3:0.

Tagovi: