Pred njima je ozbiljan posao: Poznata imena kandidata za novo rukovodstvo Tekstilca

Najizgledniji kandidat za predsjednika Skupštine Fudbalskog kluba Tekstilac je Predrag Drinić, sadašnji direktor Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“, saznajemo iz dobro obaviještenih izvora.

Drinić je prijedlog grupe privrednika na čijem čelu je Duško Reljić. Zajedno sa Reljićem, okosnicu novog upravnog odbora činili bi Simo Đukić, Milanko Balešević, Zlatko Šogorović, Milan Šušić i Đorđe Tominčić. Za operativne klupske nova uprava bi predložila Milorada Subića, a za administrativne Borisa Nikolića.

Svi kandidati za funkcije u klupskim organima, naravno, moraće dobiti potvrdu članova Skupštine kluba na sjednici koja bi se trebala održati već naredne sedmice.

Nakon toga, uslijedilo bi finalizovanje dogovora sa potencijalnim kandatima za trenera, među kojima se pominju imena perspektivnog Čedomira Ćuluma i trenera Vojvodine Zorana Vasiljevića.

– Nova uprava ukoliko bude izabrana želi očuvanje statusa prvoligaša u ovoj sezoni, a da bi to ostvarili potrebna su istinska pojačanja u svim linijama tima. Cilj je da se dovedemo 4-5 igrača, a jedno od njih bi mogao biti ofanzivni vezista Dragiša Stanić, iako se pregovara sa nekoliko igrača, -rekao nam je naš izvor.

Posebno se naglašava da je klub u izuzetno teškoj takmičarskoj poziciji s obzirom da je Tekstilac posljednji na tabeli Prve lige RS. Iz takmičenja će na kraju sezone ispasti najmanje tri ekipe, s obzirom da se format Prve lige smanjuje na 10 učesnika, što znači da će borba za svaki bod biti itekako teška i da nema garancija za takmičarski uspjeh.

Dodatni problem predstavlja angažovanje kapitalnih pojačanja u zimskom prelaznom roku, jer takvih igrača nema mnogo, a oni koji su slobodni imaju prilično visoke finansijske zahtjeve.

Pored izbora trenera i pojačanja, te početka priprema, među prvim potezima, u slučaju da budu izabrani, biće utvrđivanje eventualnih ranije nastalih dugovanja.

Podsjećamo, krajem prošle godine čitava uprava na čelu sa privrednicima Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem podnijela je ostavku, piše Derventa Cafe.