Omladinski pogon FK Tekstilc: Nastavljena uspješna saradnja sa SEC-om

Koordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Dejan Plisnić potpisao je, zajedno sa sedam klubova iz dobojske regije, sporazum o saradnji sa Sindikalno edukativnim centrom /SEC/, banjalukčkom nevladinom organizacijom.

Nakon što je 10 dječaka derventskog kluba besplatno boravilo na Zlatiboru u okviru fudbalskog kampa, odlučeno je da se ova saradnja nastavi.

– Zajedno sa SEC-om već smo u oktobru odradili trodnevni boravak za ukupno 60 dječaka i 10 trenera, kao i dvodnevnu edukaciju za 10 trenera, takođe na Zlatiboru, tokom novembra. Sve troškove organizacija je obezbjedila preko projekata, tako da nikoga ništa nije koštalo, naglašava Plisnić.

On dodaje da se na proljeće planira odlazak dvadesetak trenera na trodnevnu edukaciju u Kuću fudbala FSS u Staru Pazovu, kao i boravak na Zlatibor nove grupe od 60 mladih fudbalera.

Sporazumom, koji su potpisali i FK Sloga Doboj, FK Željezničar Doboj, FK Ljubić Prnjavor, ŠF Prijatelji Brod, OFK Sporting A.F. Teslić i FK Ilićka 01 Brčko, predviđeno je uspostavljanje saradnje ka obezbeđivanju boljih uslova za bavljenje sportom za djecu i mlade iz lokalnih zajednica, ka daljoj edukaciji djece i trenera, te umrežavanju svih uključenih strana iz lokalnih zajednica, piše Derventa Cafe.