Iz Barselone u Banjaluku, Brazilci “zapalili” Borik

Igor Rafael Lima de Souza najzvučnije je ime koje se pojavilo na turniru u malom fudbalu u gradu na Vrbasu. Riječ je o višestrukom šampionu Evrope, koji je najbolje igračke godine proveo u Španiji.

Sjajni Brazilac je bogatoj karijeri osvojio tri Lige šampiona, dvaput kao član Barselone čiji je dres nosio sedam godina, a jednom se radovao dok je igrao za Kairat iz Kazahstana i to baš u okršaju protiv španskog velikana kada je postigao i jedan pogodak.

– Puno sam čuo lijepih stvari o ovom turniru koji se igra preko 40 godina. Zaista mi je drago što sam postao dio ovog prestižnog takmičenja i sa svoje strane sve ću učiniti da pokažem sav kvalitet kako bi gledaoci bili zadovoljni – istakao je Igor Rafael Lima de Souza.

Ništa manje atraktivan nije ni Tales Feitosa de Mata koji je dugo godina igrao u Brazilu, potom je bio okosnica ruskog tima Sibrijaka, a igrao je i u Kazahstanu dojk je sada član Ekonomca.

– Žao mi je što nisam došao i prošle godine, ali sada sam ipak u Boriku. Od Predraga Rajića čuo sam sve nabolje o ovom turniru i da je jedan od najboljih na ovim prostroima u čemu sam se lično uvjerio – poručio je Feitosa.

Od brazilskog dvojca mnogo se očekuje na turniru i najavljuju kako će sve učiniti da Monting na kraju bude najbolji među najboljima.

– Ne mogu da obećam titulu, ali mogu obećati da ću se banjalučkoj publici predaviti u lijepom svijetlu. Profesionalac sam i sigurno je da ću dati sve od sebe kako bismo došli do titule – naglasio je Rafael.

Sličnog razmišljanja je i njegov zemljak.

– U fudbalu je sve moguće i uvijek se dešavaju iznenađenja. Mi ćemo se truditi da igramo najbolje što znamo, i naravno neka na kraju pobijedi onaj koje i najbolji. Iskreno se nadam da će to biti Monting koji je već triput bio na tronu „Borik“ – saopštio je Feitosa.

Kako su istakali nema ništa ljepše od igranja na pjesku Kopakabane, ali i da im je lijepo u Ekonomcu kao i na parketu Borika.

– Za mene je najbitnije da sam srećan i da uživam u onome što radim. Sigurno da mi je draža Kpčakabana, ali mi je lijepo i u Ekonomcu kao i ovde u Banjaluci, na parketu „Borika“ – iskren je Rafael.

Rajić hvali Rafaela

Predrag Rajić koji je ostavio dubog trag igrajući u banjalučkom hramu sporta o Igoru Rafaelu ima puno lijepih riječi.

– Odgovorno tvrdim da je to najbolji igrač malog fudbala koji je zaigrao u „Boriku“. Kada je neko sedam godina nosio dres Barselone i neko ko ima tri titule Lige šampiona, onda jasno govori o kakvom se igraču radi – naglasio je Predrag Rajić.

– Više volim Kopakabanu, jer je pravi užitak igrati na pjesku, a još kada je karneval. Moj je posao je igranje i na parketu kojeg sam vrlo brzo zavolio. Ipak, treba se navikavati na sve uslove u čemu sam i uspio – sumirao je Feitosa.

Monting je uspješno prebrodio grupnu fazu takmičenja u Boriku, a za to velike zasluge pripadaju i Brazilcima koji su već ostavili sjajan utisak, piše SrpskaCafe.