Aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti policijski službenici Policijske uprave Doboj, su danas 06.12.2018. godine, u ulici Svetog Save u Doboju, vršili podjelu letaka pod nazivom „Igra u kojoj uvijek gubiš“.

Letak sadrži osnovne informacije o štetnom djelovanju najčešće upotrebljavanih droga i posljedicama koje nastaju po čovjekov organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja prvih simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi .

Policijski službenici PU Doboj su tokom tekuće godine, sproveli dvije operativne akcije kodnih naziva „Kafe“ i „Megan“, u kojima je lišeno slobode sedam lica i za sve je određena mjera pritvora.

Za jedanaest mjeseci 2018. godine, na području Uprave oduzeto je ukupno 1,312 gr kokaina, 6 kg i 615,086 g marihuane, 327,664 g amfetamina, 18 stabljika kanabisa, 1996 komada sjemenki kanabisa, 60 komada ekstazija i 28 komada medicinske droge.

Takođe, policijski službenici svih organizacionih jedinica na području Uprave će tokom mjeseca decembra nastaviti sa preventivnim aktivnostima povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem preventivnih i represivnih aktivnosti usmjerenih na otkrivanju svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.

 

Tagovi: