Ansambl "Lijevče" oduševio na smotri folklora u Tesliću

Ansambl narodnih igara „Lijevče“ iz Razboja održao je izuzetno uspješan nastup na smotri folklora koja je proteklog vikenda održana u sportskoj dvorani u Tesliću pod nazivom “Korak u budućnost koracima prošlosti”.
 

Pored brojnih učesnika, “Lijevče” se predstavilo scenskim prikazom običaja “Lijevčansko prelo” i igrama iz okoline Pirota.

Nastupu je prethodilo zajedničko druženje članova Ansambla, a smotra je završena druženjem svih učesnika.

Novi predsjednik ANI „Lijevče“, Jordan Kuvalja, kaže da su veoma zadovoljni nastupom u Tesliću iz koga nose samo pozitivne utiske.

-Zaista smo lijepo dočekani a koreografija koju su izveli naši folkloraši dobila je velike aplauze publike. Smatram da smo na dostojanstven način predstavili igre našeg naroda i nadamo se da ćemo se ponovo vratiti jer smo dobili poziv da nastupimo i iduće godine- rekao je Kuvalja, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

On ističe da će ANI „Lijevče“ održati koncert u Domu kulture u Srpcu krajem decembra, o čemu će javnost uskoro biti detaljnije upoznata, a tom prilikom pripremaju iznenađenja za najmlađe posjetioce koncerta.