Promovisan roman "Duhovi duž Drine"

U Narodnoj biblioteci Kotor Varoš promovisana je knjiga "Duhovi duž Drine", autora Angeline Petrović, koja je inspirisana pričom njene majke o istinitim događajima od 1904. godine do danas.

Petrovićeva je na sinoćnjoj promociji rekla da naziv knjige "Duhovi duž Drine" implicira da je riječ o spoju mistike i tragike.

Ona je dodala da se kroz roman vidi da život i smrt, upleteni u zamke ljubavi, biju veliku bitku, što knjizi obezbjeđuje dramatičnost.

- Željela sam da sve ono što mi je majka pričala prenesem na papir i tako sačuvam od zaborava - istakla je Petrovićeva.

Ona kaže da radi u Srbiji, ali da joj je veoma drago kada joj se ukaže prilika da promoviše svoje knjige u Republici Srpskoj.

- Samo u Banjaluci prodato je više od 5.000 mojih knjiga - rekla je Petrovićeva i dodala da je prvi roman napisala 2011. godine.

Direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić je poručila da su djela Angeline Petrović moderni psihotrileri, koje čitalačka publika obožava.

- Taj žanr jednostavno morate da volite i sa nestrpljenjem čekamo da se pojavi njen osmi roman, čija će tema biti reinkarnacija - rekla je Vasićeva i dodala da se sva djela Petrovićeve mogu pronaći na policama ove biblioteke.

Tagovi: