Grad Doboj: Podrška teniskim talentima

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović organizovao je danas prijem za tenisera Luku Đorđevića /17/ iz ovog grada i najavio finansijsku podršku njegovom daljem radu, kao i Teniskom klubu Doboj koji svake godine organizuje Međunarodni muški "ITF fjučers" turnir.

Petrović je rekao novinarima da će zbog dobrih rezultata podržati dalji rad Đorđevića, kao i druge mlade talente.

On je najavio da će zajedno sa Vladom Republike Srpske podržati Međunarodni muški "ITF fjučers" turnir u Doboju, čiji je nagradni fond sa 15.000 dolara povećan na 25.000 dolara.

Petrović je rekao da bi se za održavanje narednog turnira moglo izdvojiti i do 100.000 KM, ali da za projekciju budžeta u 2019. godini treba podršku i lokalnog SNSD-a, čiji je predsjednik Uroš Gostić prisustvovao današnjem prijemu, piše Dobojski info.

Sekretar Teniskog kluba Doboj Dragan Dragičević naveo je da za organizovanje turnira u prethodnom periodu "nije bilo sluha" kod sponzora i da bi njegovo održavanje bilo upitno bez podrške Gradske uprave i Vlade Srpske.

- Posljednjih sedam do osam godina postigli smo kontinuitet kako u radu, tako i u rezultatima, a u ovom trenutku bih izdvojio Marka Maksimovića iz kategorije do 12 godina, Andriju Nedića do 14 godina, te Luku Đurđevića iz kategorije 16 godina i juniori - rekao je Dragičević.

Luka Đorđević je istakao da zbog povrede nije nastupao na proteklim turnirima i da su potrebna znatna sredstva da bi unaprijedio igru u nekim od teniskih kampova u inostranstvu.

On je nastupao za reprezentaciju BiH na takmičenjima u Španiji, Francuskoj i Italiji, a sa 12 godina nastupio je na turnirima iz serije "Tenis Jurop-junior tur", gdje je odigrao 106 mečeva i ostvario 83 pobjede, a koeficijent 78,3 ocijenjen je među najboljim u Evropi.

 

Tagovi: