Sloga ispustila dva boda protiv Dubrava

Srbačka Sloga remizirala je na domaćem terenu u susretu sa ekipom Dubrava (1:1) u okviru sedmog kola Druge lige zapad. Gosti su se i ovog puta pokazali neugodan rival jer su u prošloj sezoni stigli do pobjede na gostovanju u Srpcu a drugi put zaredom ostali su neporaženi na stadionu Sloge.

Srbački drugoligaš je stigao do prednosti u 16. minutu nakon greške odbrane gostiju što je iskoristio Nikola Jokanović da spremi loptu u mrežu za 1:0. Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su imale izgledne prilike ali se rezultat nije mijenjao. Posebno treba istaknuti sjajnu intervenciju golmana Sloge, Nemanje Smiljanića, koji je odlično reagovao na udarac Gavrića iz slobodnog udarca i tako spasio gol svog tima.

Dubrave su se trudile svim silama da dođu do izjednačenja što im je pošlo za rukom sedam minuta prije kraja utakmice kada je kapiten Mirza Hadžialagić nakon šuta iz kornera glavom postigao pogodak za konačnih 1:1. Gosti su u 90. minutu ostali sa igračem manje nakon što je, zbog oštrog starta, Slaviša Vukajlović dobio drugi žuti karton i isključen je iz utakmice.

Nakon sedam odigranih kola Sloga je na osmom mjestu sa 11 bodova i ima četiri boda manje od vodećih Karanovca, Jedinstva i Borca koji su sa 15 bodova na vrhu tabele.

U narednom kolu Slogu očekuje nezgodno gostovanje u Žeravici kod Jedinstva koje je ove sezone u odličnoj formi, tako da je pred njima težak zadatak da stignu do novih bodova. 

Sloga (Srbac) – Dubrave 1:1 (1:0)
Strijelci: Jokanović u 16. za Slogu a Hadžialagić u 83. minutu za Dubrave.
Žuti kartoni: Zelenac G, Mirković (Sloga), Pilipović, Kisin (Dubrave).
Crveni karton: Slaviša Vukajlović u 90. minutu (Dubrave).

Sloga (Srbac): Smiljanić, Malbašić, Petković, Kopanja, Jokanović, Zelenac R, Zukanović (od 60. Ugren), Zelenac G, Kutić, Mirković, Maletić (od 75. Ilić). 

Dubrave: Vasić, Hadžialagić, Demo E, Gavrić (od 81. Glišić), Perić, Milaković, Pilipović, Vukajlović, Knežević (od 58. NJežić), Demo M. (od 72. Majdanac), Kisin. 

Rezultati 7. kola Druge lige zapad:
Vranjak – Karanovac (Banja Luka) 2:1
Ozren (Petrovo) – Polet 1926 (Brod) 2:4
Laktaši – LJubić (Prnjavor) 2:2
Proleter (Teslić) – Jedinstvo (Žeravica) 2:1
Sloga (Srbac) – Dubrave 1:1
Sloga (Trn) – Mladost (Donja Slatina) 0:0
Borac (Šamac) – Sloboda (Novi Grad) 3:0
Omarska – Sloga (Doboj) 0:3

Opština Srbac

Tagovi: