Trener Borca Darko Vojvodić: Iz inata bih volio da ostanemo u Premijer ligi BiH

Šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić juče je imao radni sastanak sa igračima i čelnicima kluba, kako bi saznao na koga će moći da računa u narednoj sezoni. Banjalučani su u specifičnoj situaciji, jer još uvijek ne znaju u kojem će rangu igrati.

– Iz inata bih volio da igramo Premijer ligu, ali ćemo u tom slučaju biti u velikom problemu jer već kasnimo i sa formiranjem tima i sa pripremama. Ukoliko ostanemo u ligi bila bi to turnulentna sezona, čak me je pomalo i strah, ali opet apelujem na sve ljude iz kluba da urade sve da ostanemo članovi premijerligaškog društva i da na sve načine ljudima u UEFA dokažu da smo sportski izborili opstanak. Čitam izjave naših konkurenata da politički jurimo ostanak, a to nije tačno. Svjedoci smo da je Borac sezonu završio na 9. mjestu. Naravno, ne bih volio da se stvara neprijatljstvo između Borca i Čelika, a meni je žao što su oba kluba u situacijama u kakvim se nalaze – rekao je Vojvodić.

Trener Borca upoznat je sa činjenicom da je mnogo igrača tražilo papire, ali ističe da on ima rješenje za sve pozicije.

– Uvijek volim da vlada situacijom. Bio je veliki broj zahtjeva za odlazak, prije svega mislim na igrače kojima je ugovor istekao, a to su Nemanja Janičić, Mladen Veselinović, Branko Ojdanić i Petar Kunić. Zahvaljujem im se ovom prilikom i moram reći da će im vrata kluba biti otvorena jer su otišli na dostojanstven način. Ni sada ne znamo šta će biti u budućnosti, ali sigurno je da će nas napustiti još igrača. Mahir Karić je na izlaznim vratima, a ima igrača sa kojima nisam zadovoljan poput Nevena Bunića i Dejana Glišića, koji su sami zatražili ispisnice, kao i Bojan Puzigaća. Ne mislim zadržavati igrače s kojima nisam bio zadovoljan. Već sam razgovarao sa nekim fudbaleima, na svaki odlazak sam dogovorio po jedno pojačanje i imam već pet spremnih imena. Jedno od pojačanja je Demir Jakupović, najbolji strijelac Prve lige RS i praksa će biti da samo najbolji dolaze u Borac – rekao je Vojvodić.

Šef stručnog štaba Borca, iako je obavio prozivku, istakao je da pripreme neće početi.

– Nećemo trenirati, za Ligu RS nam je prerano, za Premijer ligu nam je prekasno. Ekipa i stručni štab su najmanje doprinijeli ovom stanju u kojem se nalazimo. Odradili smo lavovski dio posla, ali ako UEFA kaže da ne trebamo igrati u Premijer ligi nećemo se buniti. Mislim da je najpoštenije da UEFA ovo i razriješi jer je ona donijela sve akte – rekao je Vojvodić.

Sportski direktor Borca Marko Maksimović zadovoljan je činjenicom da je sa trenerom Vojvodićem dogovorena saradnja na duži period.

– Rriješili smo pitanje trenera, dogovorili smo saradnju sa čovjekom koji je odradio veliki posao u Borcu. Njegov pečat je bio očigledan kada je u pitanju obezbjeđivanje sportskog opstanka na terenu. Dogovor sa Vojvodićem je najveće pojačanje Borca. Nije floskula, on ima apsolutno povjerenje kada je u pitanju formiranje ekipe. Odlazaka i dolazaka će biti, a šef će biti taj koji će dati poslednju riječ. Naravno, svi dolasci će biti u skladu sa finnsijskim mogućnostima kluba, jer želimo da redovno servisiramo ekipu s kojom ćemo ući u narednu sezonu, bez obzira na rang u kojem ćemo nastupati. Dogovoren je dolazak štopera Nikole Mazića iz Zvijezde 09, a očekujemo da se u Borac vrati Milan Šikanjić, 18-godišnji napadač, koji je iz naše omladinske škole otišao u Crvenu zvezdu – rekao je Maksimović, te dodao da će nekoliko igrača koji su 2001. i 2002. godište biti priključeno prvom timu.

Srpska info