Poslije masakra kod Negotina mještani strahuju, pričaju da je motiv iskopano zlato

Ni dva dana nakon pronalaska četiri beživotna tijela u selu Jabukovac kod Negotina motivi krvavog zločina u kom je zbrisana četvoročlana porodica nisu rasvijetljeni.

Dok za jednim ili više ubica policija intenzivno traga, po selu kruže bizarne priče da je motiv ovih ubistava nekakvo zlato koje je ubijeni Raja Kazimirović ranije iskopao.

Na imanju Kazimirovića nađena su četiri tijela – domaćina Raje (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene kćerke Dragane (53). Prema prvim informacijama iz istrage, tijela su u dvorištu bila dva dana, a kako je kuća smještena u zavučenom zaseoku, tek ih je prekjuče pronašao komšija.

Za sada je poznato da je ubica ispalio 10 hitaca – pet u Raju, od čega su četiri završila u njegovom grudnom košu a jedan u glavi, dvije žene su ubijene sa po dva hica u glavu, a Rajinu sestru metak je pogodio u usne nakon čega se završio u lobanji.

Ono što posebno brine mještane ovog sela jeste činjenica da ubica nijednom nije promašio, što dosta govori o njegovom umijeću i čvrstoj namjeri, a posebno su zabrinuti jer ubica, ili više njih, još uvijek nisu pronađeni i uprkos tome što je na desetine mještana išlo da razgovara sa policijom.

– Tačno je znao šta radi. Ovo je uradio neko ko je već ubijao! Tako hladnokrvno ubistvo Srbija ne pamti. Ubistvo podsjeća na profesionalne likvidacije, nalik onima u mafijaškim filmovima – rekao je Kurirov izvor iz istrage.

Motiv četvorostrukog brutalnog ubistva još uvijek ne može ni da se nasluti. Kazimirovići su živjeli skromno, u kući bez struje i vode. Ipak, pojedine komšije tvrde da su dobrostojeći i da bi se u tome mogao kriti razlog zbog kog su ubijeni.

– Svi su pričali da je Raja našao neke zakopane dukate. Međutim, živjeli su bijedno, kao da nemaju za hljeb. Imali su stoku, puštali je ljudima po livadama, svađali se, tužili… Imaju tri traktora, jedan su nedavno kupili za keš. Po tome se vidjelo da imaju para. Oblačili su se toliko sirotinjski da pomisliš da su prosjaci, a imali su na desetine grla ovaca, krava, svinja – kažu zabrinute komšije.

I Branislav Pandurović kaže da ne zna zašto je su izgledali kao prosjaci kad su imali novca.

– Raja nije često napuštao salaš, rijetko ko ga je viđao u Jabukovcu. Uglavnom su spoljne poslove obavljali njegovi prijatelji, koji su radili kod njega. Po Jabukovcu kruže priče da su ubijeni zbog novca, ali mi je nezamislivo da neko može da puca u cijelu porodicu zbog materijalnih stvari. Pa koliko su oni mogli para da imaju da bi im neko ovo uradio? – pita se Pandurović.

Bojimo se, zaključavamo vrata”

Jabukovčani kažu da su im se opet vratile nemilce scene od prije 12 godina kada je njihov komšija Nikola Radosavljević, koji je bio opsjednut crnom magijom, počinio masakr.

– Svi smo u strahu, ovo je stravičan zločin. Sve nas podsjeća na 2007. godinu, kada je onaj manijak ubio devetoro ni zbog čega. Jabukovac je mirno i lijepo mjesto, ne bi trebalo da se pamti po ubistvima. Nažalost, ponovo proživljavamo istu tragediju i traumu. Zaključavamo vrata. Bojimo se, ne znamo ni ko je ubica ni gdje se skriva. Svi se osjećamo ugroženo. Može i nas da pobije, očigledno je lak na obaraču – priča jedan mještanin Jabukovca.

Mjesto zločina

Te 2007. godine, tragične za ovo malo mjesto, Radosavljević je lovačkom puškom krenuo u krvari pir, pa je idući ulicom od svoje kuće redom ubijao komšije Draginju (55) i njenog muža Branislava Borongića (57), zatim Srđana Badžikića (15), Branislava Badejevića (31), Jelicu Banković (37), Dragana Đorđevića (22), njegovog oca Veljka (58) i babu Marinu (78), i na kraju taštu Aniku Čogrić (62).

Radosavljević je uhapšen dan poslije masakra, na seoskom groblju, poslije neuspjelog pokušaja samoubistva.

Komšija i lokalni kriminalac prošli proligraf

Policija je nakon dvodnevne potrage pronašla S. M. (38) iz Brze iz Jabukovca, komšiju Kazimirovića, kao i M. S, kriminalca iz Brza Palanke, za koje se sumnjalo da su povezani sa zločinom. Obojica su, međutim, juče prošli detaljno poligrafsko ispitivanje.

– Trajalo je nekoliko sati i utvrđeno je da nema osnova da se sumnjiče da su na bilo koji način povezani sa četvorostrukim ubistvom – rekao je Kurirov izvor.

Tagovi: