BORS: Boro Dobrilović predsjednik koordinacionog odbora

Boro Dobrilović iz Dervente izabran je za predsjednika dobojskog Koordinacionog odbora Boračke organizacije Republike Srpske navedeno je u zajedničkom saopštenju predsjednika boračkih organizacija iz Dervente, Modriče, Stanara i Šamca.

Na jučerašnjoj sjednici u Brodu za predsjednika dobojskog Odbora ratnih vojnih invalida izabran je Lazar Blagojević iz Šamca, a za predsjednika Odbora porodica poginulih i nestalih boraca Zoran Vidić iz Broda.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Stanari Miladinko Kovačević potvrdio je Srni da je zapisnik o imenovanjima danas upućen nadležnim tijelima u BORS-u.

Predsjednici boračkih organizacija Dervente, Modriče, Stanara i Šamca pozvali su članove odbora iz Broda, Doboja i Petrova, koji su juče napustili sjednicu, da prihvate volju većine iskazanu u skladu sa demokratskim principima, te da prihvate Dobrilovića za legitimno izabranog koordinatora.

Oni osuđuju pokušaj manipulisanja kvorumom za održavanje sjednice.

U saopštenju je navedeno da tokom mandata za period 2014-2019. godina nije održana nijedna radna sjednica Koordinacionog odbora regije Doboj i da postoji namjera novog rukovodstva da ta praksa bude promijenjena kako bi se posvetili pitanjima koja će popraviti status boraca i Boračke organizacije.

Zajedničko saopštenje potpisali su predsjednici opštinskih boračkih organizacija iz Šamca Radovan Zoranović, Stanara Miladinko Kovačević, Modriče Željko Terzić i Dervente Čedo Vujičić.

Dobojski Koordinacioni odbor BORS-a čine lokalne boračke organizacije Dervente, Modriče, Stanara, Šamca, Broda, Petrova, Doboja i Vukosavlja.

Tagovi: