Siniša Mihajlović napušta trenerski posao zbog opake bolesti

Siniša Mihajlović je bolestan. I to ozbiljno. Tako bar javlja Korijere delo sport na naslovnoj strani svog subotnjeg izdanja uz naslov “Naprijed Siniša! Strepnja zbog Mihajlovića”.

Prema navodima ovog uglednog italijanskog dnevnog lista, Mihajlović će morati da napusti trenerski posao.

– On više neće moći da vodi Bolonju. Čeka ga druga utakmica. Meč života – piše Korijere delo sport.

Navodeći da u ovom trenutku niko ne želi da izgovori riječ “tumor” dok se sam srpski trener ne obrati na konferenciji za štampu, ili putem saopštenja za javnost, u pitanju je još uvijek neimenovani protivnik.

– Zapravo, u pitanju je neprijatelj – naglašava ovaj sportski dnevnik.

Kako navodi on će uskoro izaći pred javnost.

– Kako to uvijek biva sa Mihajlovićem, on će izaći pred javnost i objanisti cilj. I koja je bolest, i kakva je strategija za oporavak. I, kakve su medicinske prognoze koje će, svi se nadamo, na kraju spasiti njegov život – piše Korijere delo sport.

Sam dnevni list ističe da su koliko dan ranije njegove kćerke Virdžinija i Viktorija objavljivale na društvenim mrežama radosne fotografije sa ljetovanja. Ali, onda je u porodici zavladao 24-časovni muk.

– Groznica, odsustvo, tišina, nedovršene rečenice, strah onih koji vole Ratnika (koji je stvarno preživio dva rata), desetine poziva juče popodne i njemu, i supruzi Arijani i prijateljima – piše iskusni novinar iz Bolonje Ivan Zakaroni.

Na to se Korijere delo sport nadovezuje sljedećim uredničkim riječima:

“I sada… Kancer? Leukemija? Šta god da je Sinišina bolest, jedno je sigurno: Kada su svi dizali ruke od Bolonje, on je vjerovao u nju i učinio herojsko djelo. Sad se pojavilo ovo kvarno zlo, koje je krenulo u kontranapad i ne da lagan život. Ali, Mister Mihajlović nije mrtav. I, on nikada ne odustaje”.