GKUD ”Pronija” na Festivalu folklora pravoslavnih zemalja u Milićima

Gradsko kulturno – umjetničko društvo /GKUD/ „Pronija“ iz Prnjavora gostovaće sutra na Festivalu folklora pravoslavnih zemalja, koje se održava u Milićima, od 5. do 7. jula.

Takmičarski dio festivala počinje sutra, 6. jula u 17.00 časova defileom učesnika od Doma rudara u Milićima do motelskog kompleksa Kompanije “Boksit”, a otvaranje manifestacije je u 17.30 časova.

Na festivalu će učestvovati folklorni ansambli “Boksit” iz Milića, !Vladimir Gaćinović” iz Bileće, “Pletenica” iz Bijeljine, “Pronija” iz Prnjavora, “Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma IMPOL Seval AD” iz Sevojna, “Đoka Pavlović” iz JP “Pošte Srbije” iz Beograda, “Vila” iz Novog Sada i “Kopaonik” iz Leposavića.

Iz rumunskog grada Kluž Napoka učestvovaće ansambl “Romanasul UTCN”, ansambl “Sofija – 6” Sofija iz Bugarske, “Epirus” iz Soluna, “Mirče Acev” iz Skoplja, “Strečane” Mozir iz Bjelorusije, “Rovesnik” Vinica iz Ukrajine i ansambl “Volžanka” iz Jaroslava u Rusiji.

Najavljeno je učešće oko 680 igrača, pjevača i članova muzičkih ansambala.

Manifestacija se održava u okviru “Ljetnjeg festivala kulture i sporta Milići 2019”, čiji je generalni pokrovitelj Kompanija “Boksit” iz Milića, a među glavnim pokroviteljima je i Vlada Republike Srpske.

Prnjavor.info