Pet razloga zbog čega muškarci vole starije žene

Iako je naše društvo još uvijek ne prihvata vezu između starijeg muškarca i mlađe partnerke, posljednjih godina sve više je parova u kojima je situacija obrnuta i na ovakve veze se ne gleda blagonaklono.

Takve veze važe za intrigantne, a na tu temu su sprovedena brojna istraživanja koja su otkrila presudne faktore.

Muškarci su otkrili svoje razloge, ovo su najčešći.

Faktor zabranjenog voća

Naše društvo još uvijek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, obrnuta situacija mnogo je prihvatljivija. Ali upravo taj element zabranjenog voća kod muškaraca stvara dodatnu potrebu da isprobaju i ovako nešto. Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako da imaju.

Nezavisnost i neopterećenost brakom

Većina starijih žena ostvarila je svoje ciljeve kako u poslovnom tako i u finansijskom smislu, što u potpunosti skida teret s partnera, koji inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze. Osim toga, riječ brak, gotovo da starije dame ne spominju, što naravno muškarcima itekako odgovara.

Smirenost i konkretnost

Poznato je da muškarci ne vole da komplikuju,  posebno kada je riječ o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istom krilaticom. Riječ drama gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju, one i u stresnim situacijama uspijevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rješavanje problema.

Zrelost i iskustvo 

Zrelost i samopouzdanje koje starije dame unose u vezu muškarcima stvara osjećaj komfora, pa se oni oslobađaju obaveze da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su menjaju mišljenja što muškarci često ne vole, dok se one starije rukovode vezom kao dobrim poslovnim projektom. S obzirom na velika životna iskustva njeguju slobodu i razvoj mlađeg partnera u vezi, prenosi "Telegraf.rs".

Neosporne vještine u krevetu

Sloboda i samouvjerenost su  presudni  faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost kada je u pitaju izgled. Opterećenost novim i neisprobanim je karakteristično za svaku mladu ženu, i to je normalno, jer se još uvijek traže. Osim toga muškarcima imponuje da imaju takvu ženu kojoj baš oni mogu da udovolje.

Tagovi: