Otac ubijenog Bojana Milovanovića traži maksimalnu kaznu za Bilčara

Tražim da sud ovog monstruma osudi na maksimalnu kaznu. Našeg sina ništa ne može vratiti, ali ćemo biti mirni ako dobije zasluženo. Bojan je imao planove, a sada je sve ugašeno, izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci Milan Milanović otac ubijenog Bojana (29) iz Kozarske Dubice.

Za ubistvo Bojana sudi se Goranu Bilčaru. U ovom slučaju zbog učešća u tuči sudi se Bilčarevom prijatelju Marku Mihajiloviću (27) iz Banjaluke te Milovanovićevim drugarima Đorđu Borovčaninu (25)  i Đorđu Đenadiji (21) iz Kozarske Dubice.

Tužilaštvo i odbrana danas su iznijeli završne riječi u ovom postupku, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak.

– Bilčar je postupao s direktnim umišljajem i htio je da ubije Milovanovića. Na to ukazuje da je  žrtvi zabio šrafciger u glavu do drške i da ga je ubo u vrat. Udarci su bili u vitalne dijelove tijela. Ostali optuženi mladići doprinijeli su sukobu i teškoj posljedici, smrti mladića sina jedinca jedne porodice – kazao je tužilac Saša Labotić.

Bilčarev advokat, Branko Ristić istakao je da tužilaštvo nije dokazalo optužbe i da njegov branjenik nije postupao s direktnim umišljajem.

– On je napadnut i ovdje se radi eventualno o ubistvu na mah ili prekoračenju nužne odbrane – kazao je Ristić, piše Srpskainfo.

Bilčar je izrazio saučešće porodici stradalog i istakao da nikog nije htio da ubije te da mu se od tog dana život pretvorio u pakao i da prihvata svaku kaznu. Marko Mihajilović, koji se branio sam, tražio je da ga sud oslobodi jer nije nikoga napao i učestovao u tuči.

Oslobađajuće presude tražili su i branioci Borovčanina i Đenadije, Miljkan Pucar i Draško Zec.

Zastupnik porodice ubijenog Milovanovića, advokat Mirko Dabić istakao je da oni traže nadoknadu štete u ukupnom iznosu od 74.000 KM.

Tagovi: