Predstava “Maslinova grana” u subotu 22. juna na drugoj večeri Domino festa

Mostarski teatar mladih biće gost druge večeri festivala omladinskog pozorišta Domino fest u Srpcu sa predstavom “Maslinova grana” koja će biti odigrana u subotu 22. juna u Domu kulture sa početkom u 20 časova.

Radi se o predstavi koja na ironičan način govori o društvenoj stvarnosti, ali i diže glas mladih protiv stanja u koje su dovedeni. Predstava na komičan način prikazuje podjelu u Mostaru, ali i podjelu širom BiH na osnovu religije i nacionalnosti. Ona gledaocima šalje jaku poruku preko lika mladića koji je došao posaditi maslinu između zaraćenih strana koja je simbol mira, ljubavi i tolerancije.

Poruka predstave je da se ljudi osvijeste i da izbace nacionalizam i mržnju iz sebe, da zapravo nema nikakvih podjela i da je potrebno da živimo u slozi jer svi smo mi jednaki.

Mostarski teatar mladih osnovan je 1974. godine i sastoji se od tri grupe mladih od 7 do 25 godina.

Jedna od njihovih misija je da svake godine odigraju 100 predstava u mjestima i sredinama Bosne i Hercegovine u kojima ranije nisu gostovali.

Da u tome uspjevaju, svjedoči podatak da su samo sa predstavom “Maslinova grana” nastupili do sada više od stotinu puta a gostovanje u Srpcu biće 105. repriza ove predstave.

Prvi festival omladinskog pozorišta Domino fest, u organizaciji Amaterskog pozorišta “Domino”, otvoren je 15. juna autorskom predstavom “Kut i ja” koju su izveli članovi Dječijeg pozorišta “EKO ART” iz Bugojna. Prije početka predstave održana je panel diskusija na temu “Značaj kulture kao stuba društva” a u planu je da se slična panel diskusija održi i prije nastupa glumaca iz Mostara.

Ideja festivala je da nakon svake odigrane predstave publika ocijeni nastup pozorišta, a na kraju festivala, pozorište sa najvišom ocjenom publike dobiće priznanje.

Domino fest će trajati do 29. juna kada će u Srpcu gostovati DIS Pozorište mladih Banja Luka sa predstavom “Šta je zapravo uradio Tom”.

Festival u Srpcu se organizuje uz podršku DIS teatra, Doma kulture i Opštine Srbac.

srbac-rs.com