13. Radničke sportske igre opštine Derventa 2019

Derventa je jedna od sredina koja ima dugu i  bogatu sportsku tradiciju i sportski duh.  U gradu na obalama rijeke Ukrine mnoga su renomirana sportska imena napravila  svoje prve sportske korake, na što smo svakako izuzetno ponosni, ali je za sadašnje stanovnike puno značajnije da u ovom gradu ima zaista veliki broj entuzijasta, istinskih poklonika i zaljubljenika u sport. Derventski hram sporta, popularna sportska dvorana, je reprezentativni objekat površine od oko 6.250 m2, u kom se uspješno mogu odvijati takmičenja u svim dvoranskim sportovima. 

Prije dvanaest godina ponovo su organizovane nekad vrlo popularne radničke sportske igre. Inicijator i organizator je Sportsko kulturni centar Derventa a generalni pokrovitelj je Načelnik Opštine Derventa. Ove godine predviđeno je da igre počnu u nedelju 26.05. 2019 godine . Takmičenje će biti održano u četiri discipline: mali fudbal, odbojka (obavezna je barem 1 žena u ekipi), povlačenje konopca i basket. Svi učesnici ekipe moraju biti zaposleni u kolektivu za koji nastupaju, a moguće je da dve  firme ( manje od dvadeset zaposlenih) formiraju jednu ekipu. Ako neko od učesnika prekrši ovo pravilo, ekipa će biti diskvalifikovana. Na prošlogodišnjim sportskim igrama učestvovalo je 15 ekipa.

Rok za prijavu ekipa u   je četvrtak 23.05. do 11,00h, kada će biti obavljeno javno izvlačenje i potrebno je do tada potvrditi učešće. Svaka ekipa treba da ima svog predstavnika, odnosno kontakt osobu koji će kontaktirati s organizatorom.

Sportske igre su mjesto lijepog druženja svih građana Dervente, kako učesnika tako i navijača, a svake godine bi trebalo da budu što obimnije,ljepše i bolje od prethodnih.

Kontakt telefoni: 053/334-090; 333-194; 065/644-509. e-mail:  HYPERLINK “mailto:derventskisajam@gmail.com” derventafutsal@gmail.com