U Derventi održan 15. međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva

Petnaesti Međunarodni festival humora i dječijeg stvaralaštva održan je juče u Derventi u organizaciji lokalne Osnovne škole “19. april” i pod pokroviteljstvom načelnika ove opštine Milorada Simića.

Direktor ove škole Elvira Miljić rekla je da je tim povodom organizovan svečani defile ulicama grada sa oko 400 učesnika.

– To je dokaz da ovo nije samo festival naše škole, već sve djece i grada. Kreacije kostima su osmislili učiteljice i učenici uz podršku roditelja. Zahvalnost i načelniku opštine Miloradu Simiću koji je sve prethodne godine uz nas – rekla je Miljićeva novinarima.

Miljićeva je dodala da ove godine u programu učestvuje i Osnovna škola “Sveti Sava” iz Kotor Varoša sa predstavom “Kad bi meni dali jedan dan”.

Zamjenik načelnika opštine Derventa Siniša Jeftić rekao je da lokalna zajednica podržava ovu manifestaciju koja je postala prepoznatljiva u Republici Srpskoj, ali i šire.

– Sama činjenica da traje već 15 godina dovoljno govori koliko je truda i zalaganja uloženo u Festival. Zadovoljstvo je biti dio ove priče i sve čestitke organizatorima i učesnicima – rekao je Jeftić.

U školi su prije defilea proglašeni najbolji likovni i literarni radovi koji su pristigli iz brojnih škola iz Republike Srpske.

U derventskoj Sportskoj dvorani održana je centralna svečanost na kojoj su se predstavili svi učesnici Festivala i dodijeljene prigodne nagrade.

Na Festivalu su učestvovali učenici Osnovne škole “Nikola Tesla”, učenici derventskog Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”, mališani iz sve tri predškolske ustanove u ovoj opštini, te Centar za njemački jezik “Glosa centar” iz Dervente.

(SRNA)