KUD „ Dušan Stanković“ u Čečavi organizuje treći godišnji koncert folklora

Kulturno – umjetničko društvo „ Dušan Stanković“ iz Čečave kraj Teslića, domaćin je  trećeg po redu godišnjeg koncerta pod sloganom „ Republika Srpska u Čečavi“ koji je zakazan za nedjelju.

Njegovanjem tradicije folkloraša obučenih u narodne nošnje krajeva iz kojih dolaze, uz igru i pjesmu, imaće pravu priliku da pokažu još jednom koliko znaju, i to ovog putu u nedjelju u Čečavi, u organizaciji KUD-a koji sa ponosom svoje selo predstavlja, ma gdje god da se pojavi.

Kao i bezboroj puta do sada biće dobri domaćini, poručuju da su svi dobrodošli te da sa nestrpljenjem očekuju početak, kako ističu za njih velike manifestacije.

- Ovo je za nas jedan veliki događaj, očekujemo više od 500 folkloraša iz cijele Republike Srpske na šta smo posebno ponosni.  I naš KUD konstanto posjećuje prijatelje u njihovim gradovima, pa je ovo prava prilika da ih za vikend ugostiti u našoj Čečavi.  To će biti veliki dan, za naš KUD, naš kraj generalno, jer nikada do sada nije zapisano, da 500 folkloraša u nošnjama u Čečavi igra kolo, a to će se ako Bog da sada desiti – kazali su nam iz KUD „ Dušan Stanković“ i dodali da već narednih godina planiraju da ovaj praznik folklora bude i međunarodnog karaktera.

Takođe, domaćini su nam kazali da neki KUD- ovi iz opravdanih razloga nisu mogli uzeti učešće ove godine, a izrazili su želju.

Veliko interesovanje vlada  za ovu manifestaciju, s obzirom da će se krem folklora Republike Srpske okupiti u teslićkom selu Čečava, pa po riječima domaćina, koji su se svih ovih godina pokazali kao neko koga vrijedi posjetiti, sa svim zaljubljenicima u našu tradiciju i običaje, očekuje se blizu hiljadu ljudi, sabranih oko jedne priče zvane folklor.

Važno je naglasiti da je sve ovo plod uspješnog rada KUD-a koji  je najbolji mogući reprezent svog kraja, na čelu sa predsjednikom i koreografom Natašom Stojanović – Mastilović.

Miloš Vasiljević