Borac ipak bez nastupa u Premijer ligi BiH?

Šampion Srpske do kraja mjeseca mora da izmiri dugovanja u iznosu od 250.000 KM da bi mogao da igra Premijer ligu BiH.

Fudbaleri Borca osvojili su šampionsku titulu u Prvoj liig RS i obezbijedili plasman u Premijer Ligu BiH, ali da bi zaigrali u najvišem rangu potrebno je da klub izmiri dugovanja i dobije premijerligašku licencu.

Dobijanje licence prioritet je uprave Borca pred pripreme za predstojeću sezonu.

- Da bismo dobili licencu za takmičenje u eliti moramo do kraja mjeseca izmiriti obaveze u iznosu od 250.000 maraka. To su dugovanja prema grupi bivših i sadašnjih igrača i zaposlenih u Radnoj zajednici. Sigurno da ćemo taj iznos izmiriti, a potom se baciti na rješavanje duga prema dobavljačima, koji ne mogu da prave problem za dobijanje domaće licence, ali mogu za dobijanje ove za evropsku scenu, koja nam u ovom trenutku nije prioritet, - izjavio je predsjednik Borca Vico Zeljković za "Glas Srpske".

On je rekao da će uprava učiniti sve da Borac u povratničku sezonu u Premijer ligi uđe potpuno spreman.

- Već u ovoj sezoni napravljen je kostur tima, ali naravno da ćemo morati da dovedemo četiri-pet veoma kvalitetnih pojačanja. Planiramo već da za dva kola igrače koji će ostati u klubu pustimo na odmor jer se tada završava i Premijer liga BIH. Vremena za odmor neće biti puno jer prema sadašnjim planovima pripreme za narednu sezonu počeće već 15. Juna, a Prva liga završava sedam dana ranije. Zato moramo svi dobro zavrnuti rukave kako bismo spremno dočekali sezonu u kojoj nam je cilj dalja stabilizacija kluba, - rekao je Zeljković.

On je istakao da je od prošlog ljeta napravljen veliki pomak kada je stabilizacija kluba u pitanju.

- Bili smo pred stečajem, ali je situacija sada mnogo ljepša. Od tada smo sa milion maraka uspjeli da vratimo 2,3 miliona, ne praveći nove dugove. S onima kojima smo dugovali uspjevali smo da se riješimo minusa tako što smo im uz sporazum isplaćivali 40-50 odsto od iznosa. Revizijom smo poreski dug sa 13 miliona sveli na nešto više od sedam miliona KM, s tim d aje i taj iznos zamrznut do kraja godine. Napravljen je od tada veliki pomak, koji nam daje za pravo da u narednom periodu očekujemo potpunu stabilizaciju na svim poljima, - rekao je Zeljković za "Glas Srpske“.