Slobodan Ćustić otvara “Teatar fest Doboj 2019”

Glumac Slobodan Ćustić otvoriće u nedjelju, 19. maja, “Teatar fest Doboj 2019”, u okviru kojeg će do 24. maja biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona.

Selektor Festivala LJiljana Čekić rekla je da je ove godine bilo prijavljeno 27 predstava od kojih je izabrano šest najpopuarnijih. 

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je da će tokom 20. “Teatar festa Doboj 2019” nastupiti poznate pozorišne kuće. 

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana festivala biće izvedena predstava “Kolubarska bitka”, autorski rad Aleksandra Dunđerovića, u izvođenju Pozorišta “Prijedor”. 

Drugog takmičarskog dana, 20. maja, publici će se predstaviti “Eksit” teatar iz Zagreba sa predstavom “Pluća”, a 21. maja glumci Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice izvešće predstavu “Ravna ploča”. 

Četvrtog takmičarskog dana, 22. maja, nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske predstavom “Ožalošćena porodica”, a dan poslije glumci Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja izvešće predstavu “Kepler 452-B”. 

Posljednjeg dana festivala, 24. maja, glumci beogradskog teatra “Balkan-novi pokret” odigraće predstavu “Dobri čovjek”. 

Predstave će pratiti stručni žiri koji će činiti Milenko Iliktarević, Simon Grabovac i Mira Stanišev. 

U okviru Festivala predviđen je i prateći program, pa je na dan otvaranja u 19.00 časova planirana izložba “Omaž ženi” Jelene Glogovac Savić iz Gacka, a dan kasnije Glumačka radionica “S glumcem bez glume” za učenike školskih dramskih sekcija od 10.00 do 13.00 časova. 

Za 22. maj u 18.30 časova predviđena je promocija knjige “Dijalog o festivalima”, teatrologa Simona Grabovca iz Novog Sada. 

Generalni sponzor Teatra je Adiko banka, a pokrovitelj grad Doboj. 

“Teatar fest Doboj 2019” biće svečano otvoren u 19.00 časova, a cijena pojedinačne ulaznice za predstave je osam KM. 

Srna