Radnički univerzitet raspisao konkurs za prekvalifikacije u deficitarna zanimanja

Radnički univerzitet Banjaluka raspisao je konkurs za upis polaznika u program srednjeg stručnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacije, dokvalifikacije i osnovnog obrazovanja odraslih i javno važeće programe osposobljavanja.

- Uveli smo jedanaest novih programa za potrebe tržišta rada. Ti programi su rezultat više mjesečnih razgovora i analiza sa privrednicima, gdje smo zajedno u jednom partnerskom odnosu pokrenuli pomenute programe. Želim da napomenem da je Radnički univerzitet već potpisao nekoliko sporazuma o poslovnoj saradnji sa privrednicima iz oblasti metalne, drvne, obućarske i IT industrije, a čija je osnovna svrha da se pored teoretskog znanja koje se stiče u Radničkom univerzitetu stekne i praktično znanje koje će se provoditi u firmama sa kojima smo potpisali sporazum. Time će polaznici dobiti mogućnost da steknu vještine koje su neophodne za potrebe tržišta rada i da odmah po završetku programa osposobljavanja steknu mogućnost zaposlenja u firmi gdje su obavljali praksu -rekla je Bosiljka Radić, direktor Radničkog univerziteta.

Upis polaznika trajaće 30 dana od dana objavljivanja konkursa, a upis i dostava potrebnih dokumenata obavlja se u JU Radnički univerzitet, Grčka 4, Banjaluka. Upis će se obavljati svakim radnim danom od 8 do 20 časova. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona na brojeve: 051/215-076 i 051/215-013.