Teslić dočekao treću etapu na 13. Međunarodnoj biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka"

Opština Teslić dočekala je danas treću etapu na 13. Međunarodnoj biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka" na kojoj je pobjedu upisao Vouter Vipert (Holandija) iz “EvoPro Racing” tima (Irska), koji je 160 kilometara od Bijeljine do Teslića prevezao za 3:47,27 časova, dok je vodostvo u generalnom plasmanu (žuta majica) sačuvao njegov timski kolega Aron Gejt (Novi Zeland).

Fenomenalni Holanđanin slavio je i juče na etapi od Vlasenice do Bijeljine, te očigledno pokazao da je vrhunski sprinter. Irci su definitivno i najorganizovanija ekipa jer su još jednom odradili odličan posao, te Gejtu omogućili da posljednju etapu dočeka kao lider u generalnom plasmanu.

“Bilo je vrlo brzo, Aron je stigao momke koji su bježali, pa smo uspostavili kontrolu. Na kraju sam imao najviše snage, vrlo sam srećan zbog druge pobjede u dva dana, što nije nimalo jednostavno za ostvariti u ovako jakoj konkurenciji.” - rekao je Vipert.

Drugo mjesto danas je zauzeo Aron Groser iz ekipe “Bike Rid”, dok je treći član slovenačke ekipe “Adria” Marko Kump.

Poslije odlične prve etape, Gejt je još jednom uspio da ostane u grupi i zadrži sedam sekundi prednosti u generalnom plasmanu.

“Bilo je drugačije u odnosu na prva dva dana. Ravan teren je ubrzao trku do maksimuma. Veliko hvala mom timu. Nemamo specijalnu taktiku za sutra, ali se nadam da ćemo uspeti da još jednom odradimo odličan posao.” - rekao je Gejt.

Organizatori trke ističu posebno zadovoljstvo sa Teslićem kao domaćinom jer je mnogo građana već tradicionalno izašlo na ulice i aplauzom dočekali bicikliste.

Domaćini trke Opštinska uprava Teslić i Turistička organizacija opštine Teslić istakli su zadovoljstvo što je Teslić već nekoliko godina domaćin ovako značajnog međunarodnog događaja.

“Po četvrti put opština Teslić je domaćin biciklističe trke Beograd – Banja Luka. Veoma nam je drago što smo to prije četiri godine dogovorili i prepoznali kao značajan međunarodni događaj. Ovo više nije samo sportski događaj, ovo je za opštinu Teslić izuzetna prilika za promociju turističkih i svih ostalih potencijala jer je medijski zaista propraćena, a i stanovnici opštine Teslić su pokazali prethodnih godina zaista veliki interes za ovaj događaj. Naravno Opštinska uprava i načelnik opštine će uspješnu saradnju sa biciklističkim savezom nastaviti." - rekla je Vanja Pajkanović, šef Odsjeka za odnose sa javnošću I građanska pitanja u Opštinskoj upravi Teslić, koja je u ime načelnika Opštine Teslić Milana Miličevića primila plaketu za doprinos u organizaciji trke, a koju joj je uručio Vladimir Kuvalja, direktor trke.

“Turizam je u ovoj opštini jedan od najvećih zamajaca razvoja, a trka je postala zaštitni znak i dio turističke ponude Teslića.” - naglasila je v.d. direktora Turističke organizacije opštine Teslić Suzana Lipovčić.

Prije dolaske etape u Teslić organizovane su biciklističke trke za djecu po kategorijama.

Sutra je finalni čin borbe za ukupnog pobjednika, a etapa od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente, Srpca, Razboja i Laktaša ponovo više odgovara sprinterima jer u potpunosti ravničarska.

Specijalni gost današnje etape bila je dvanaestostruka šampionka svijeta u biciklizmu Klaudija Karseroni – Žil (Brazil).

Tagovi: