Provjerite koliko imate novčanih kazni i kaznenih bodova u saobraćaju

Putem „SMS servisa“ možete da izvršite provjeru podataka i dobijete obavještenja iz registra Ministarstva unutrašnjih poslova RS o statusu ličnih dokumenata, novčanim kaznama, uplatama, te kaznenim bodovima, podsjetili su iz MUP-a Srpske.

„SMS servis“ omogućava jednostavnu i brzu provjeru dobijanja podataka o trenutnom statusu lične karte, vozačke dozvole ili putne isprave, odnosno zahtjeva za njihovim izdavanjem, registraciji vozila, pojedinačnim ili svim neplaćenim novčanim kaznama te pojedinačnom ili ukupnom iznosu kaznenih bodova.

 

Za svaku od navedenih usluga postoji tekst koji se šalje na jedinstven broj 091-110-122. Za provjeru statusa lične karte šalje se poruka „LK“, za vozačku dozvolu „VD“, za pasoš „PI“, za registraciju vozila „registracija“, razmak i registarska oznaka.

Uslov za korišćenje ovog servisa je da građanin lično prijavi broj svog mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a RS, nadležnoj za izdavanje ličnih dokumenata u kojoj ima prebivalište ili boravište. Cijena usluge 0,10 KM po poslanoj poruci, a uslugu servisa mogu koristiti svi građani bez obzira na mobilni operater čiji su pretplatnici.

Detaljne informacije o korišćenju servisa mogu se dobiti na web stranici MUP-a RS.