Jovan Jovanović, budući Zmaj iz Modriče (VIDEO)

Predstavljamo bh dragulj iz Modriče, mladog košarkaša (2005/190) Jovana Jovanovića, dijete Košarkaškog kluba Modriča.

Ovaj mladi košarkaš koji, po svim procjenama stručnjaka, ima talenat vrijedan pažnje, svojim igrama za KK Modriču u Ligi mladih RS, te Ligi mladih RKS Tuzla, privlači pažnju svojom harizmom s loptom, a svojim potezima oduševljava sve prisutne.

Igra za dvije selekcije, pionirsku U14 i kadetsku U16, na poziciji pleja kreira i rješava sve odbrane, a odlikuje ga sjajn šut.

Privukao je pažnju velikih klubova u Europi, nadavno je boravio u Španiji gdje je trenirao sa prospektima Basket CAI Zaragoza. Interes da ga vide u svojim mlađim selekcijama takođe su pokazali Barcelona, Partizan, Cedevita, Crvena Zvezda i Budućnost.

Braća Jovan i Dušan Jovanović

Jovan je mlađi brat Dušana Jovanovića, bh reprezentativca koji je sa U16 selekcijom BiH u avgustu 2018. godine došao do srebrne medalje i povratka Bosne i Hercegovine u društvo najboljih 16 košarkaških velesila.

Svu sreću želimo Jovanu u nastavku sportske karijere, gdje god nastavi svoj košarkaški razvoj, ali da nikad ne zaboravi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu te skupa sa bratom nastavi osvajati medalje.

Nadamo se da će i nove strukture u Košarkaškom savezu BIH učiniti sve da zadrže bh dragulje.

Pogledajte kako Jovan majstorski igra košarku sa dječacima starijm od sebe.

bhbasket.ba

Tagovi: