Priveden mlađi Srpčanin zbog pucnjave ispred pekoteke

Policijski službenici Policijske stanice Srbac identifikovali su i u utorak priveli D.D. (1991) iz Srpca zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvdnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, došli su do operativnih saznanja da je, 17.03.2019. godine oko 21,30 časova u neposrednoj blizini pekoteke u mjestu Kobaš, opština Srbac, nepoznato muško lice ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja-pištolja.

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su, a zatim pronašli i lišili slobode lice D.D. iz Srpca.

Na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće stanovanja i pratećih objekata koje koristi lice D.D. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (vatreno oružje-pištolj i municija).  

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se protiv istog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Tagovi: